Gazeteci İbrahim ırmak muhtar adayı oldu

    Hürriyet Gazetesi’nde çevre konusunda yazdığı yazılarla EGEÇEP’in Yılın Yaşam Savunucusu seçtiği Çevre Bakanlığı’nın plaketle ödüllendirdiği EÜ’de yapılan “Yaşamın Sonsuzluğu Biyoçeşitliliktir” konulu toplantıda Çevre ve Basın Ödülü’ne layık bulunan Gazeteci İbrahim Irmak yeni bir yolculuğa çıktı.

    Gazeteci İbrahim ırmak muhtar adayı oldu
    27 Mart 2024 - 10:00

    “Daha güzel, daha yaşanabilir bir çevre için Üçkuyular’da ortak akılla gelin el birliği yapalım, sorunları birlikte çözelim” diyen İbrahim Irmak, muhtar adayı oldu.

    Yıllardır gazetecilikte edindiği deneyimle,  göreve hazır olduklarını belirten Irmak, tüm parkların içine Karabağlar Üçkular’da yaşayan 7’den 77’ye herkesin ücretsiz olarak faydalanacağı kütüphaneler açalım çağrısında bulunuyor.

    Ali Erentürk İlkokulu’nun önündeki parkın içine açtıkları Çağlayan Irmak Kütüphanesi’nin kurucusu, gönüllü çalışanı olarak 5 yıldır mahalleliye hizmet veren Irmak ve her biri toplum gönüllüsü olan azaları ile 31 Mart Seçimlerinde oylarınızı bekliyor.

    Vatandaşları bire bir ilgilendiren konuları resmi evrakları WhatsApp üzerinden bildireceklerini ve muhtarlıkla vatandaşların hızlı iletişim içinde olmalarını sağlayacaklarını belirten İbrahim Irmak’ın tüm muhtarlara örnek olacak projeleri şöyle:
     

    İŞTE PROJELER

    1-Mahallemizdeki tüm parklara herkesin ücretsiz yararlanabileceği kütüphaneleri kuracağız. Sloganımız: Al Götür, Oku Getir.

    2-Kütüphanelerde ilkyardım ve depremde ilk yapılacaklar olmak üzere Halk-Eğitimle birlikte Konferanslar/Sunumlar Eğitimler gerçekleştireceğiz.

    3-Belediyenin işbirliğiyle parklarda ayın 1 günü kurulacak stantlarda ev ve ev yapımı ürünlerin mahalleliyle buluşmasını sağlayıp aile bütçesine katkı olsun istiyoruz.

    4-Mahallemizin sanatçıları ile Kültür/Sanat etkinlikleri düzenlemeye başlayacağız.

    5-Yolların-kaldırımların düzeltilmesi için uğraşacağız. İlgili makamlara ve belediyelere sorunları hızla ileteceğiz.

    6-Çocuk Kulübü, Gençlik Kulübü, Spor kulübü, Kadın Kulübü, Emekli kulübü, Gezi kulübü gibi oluşumlarla Üçkuyular’da yaşayan herkese sosyal alanlar oluşturacağız.

    7-Hazırlayacağımız ÜÇKUYULAR KARTI indirimleriyle mahalle esnafının yüzünü güldürmek mahalleli dayanışmasını artırmak istiyoruz.

    8-Devletin ve belediyelerin desteklerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için çalışacağız.

    9-Hayvan tuvaletleri, kedi evleri kurulması için çaba sarf edeceğiz. Tüm bunları Üçkuyular’da ortak akılla yapacağız.

    Gazeteci İbrahim Irmak’ı çocuklar çok seviyor


    İbrahim Irmak kimdir?

    Hürriyet Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. Güneş Gazetesi’nde Yazı İşleri Sorumlusu olarak görev yürüttü. Dokuz Eylül ve İlk Ses Gazetesi kurucu Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Yaşam Hakları, Çevre ve hayvan Hakları konusunda yazılar yazdı. TRT’de, 1 yıl serbest Kürsü 2 yıl boyunca da radyoda gazete haberlerine  yorum yaptı. Canlı olarak yayınlanan programın 15 dakikasında yaşamı ve çevreyi güzelleştirebilmenin yollarını anlattı. Allah’ın “Dilsiz kullarım” dediği Hayvanların haklarını ve onların doğadaki görevlerini insanlara hizmetlerini anlattı. “Daha Temiz Bir Türkiye için” Sloganıyla yayın yapan Haber Hürriyeti Gazetesi’nin sahibi olan İbrahim Irmak Sosyal sorumluluk Projesi olarak bugüne kadar 13 tane Kütüphane kurdu. Ali Erentürk İlkokulu’nun önündeki Parkın (11/2 SK’daki) içine Kurduğu Kütüphanede şu an 5500 kitapla mahalleye gönüllü hizmet etmektedir. Bilgiyle sanatla ve kültürle yaşam alanlarını güzelleştirme idealleri olan İbrahim Irmak, “Günlük yaşam sorunlarının çözümü konusunda en kestirme iletişim yolunu biz iyi biliyoruz” diyor.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum