Fuarda Ege'nin yıldızı parladı

    Bu yıl sürdürülebilirlik temasıyla düzenlenen Sodex 2023 İklimlendirme Fuarı’nda Ege Yıldız ve Egeplast, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümüne de vurgu yaparak, 100 sıhhi tesisat ustasını ağırladı. Dünyanın dört bir yanından 708 yerli, 190 yabancı firmanın katıldığı Sodex 2023’te şık standıyla beğeni alan Ege Yıldız ve Egeplast ürün çeşitliliği ve kalitesiyle de büyük ilgi gördü.

    Fuarda Ege'nin yıldızı parladı
    02 Kasım 2023 - 11:48
    Dünyada iklimlendirme sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Uluslararası ISK-SODEX 2023 Fuarı’nda bu yıl sürdürülebilirlik teması ve “Sağlıklı iklimlendirme çözümleri” mottosuyla düzenlendi. İstanbul Fuar Merkezi’nde 120 bin metrekare alan üzerine kurulan ve dört gün süren ve açılışını Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın yaptığı fuarda,  Türk markalarının sürdürülebilirlik temasının yanı sıra Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümüne de çeşitli etkinliklerle vurgu yapıldı.



    Azerbaycan, Bulgaristan, Çin, Mısır, İngiltere, Almanya, İtalya, Hindistan, Japonya, Polonya, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre ABD ve daha birçok katılımcının yer aldığı fuarda; Egeplast ve Ege Yıldız, ürünlerinin çeşitliliği ve kalitesiyle büyük ilgi gören firmalardan biri oldu. Her geçen gün potansiyelini arttırarak büyüyen ve bu yıl 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan fuarda, Ege’nin önemli markasına en büyük ilgiyi, Türkiye Cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Afrika’dan gelen ziyaretçiler gösterdi.



    USTALAR ÜRÜNLERE TAM NOT  VERDİ
    Şık dizaynıyla da dikkat çeken Egeplast ve Ege Yıldız standında, Cumhuriyetimizin 100. Yıl coşkusu da fuar boyunca ziyaretçilere yansıtıldı. Standı ziyaret eden sıhhi tesisat ustasını İstanbul’daki fuarda ağırlayan Egeplast ve Ege Yıldız, ürünlerini sahada uygulayan ustalardan olumlu değerlendirmeler almanın gururunu yaşadı.



    YEŞİL MUTABAKATA ÖNEM VERİYORUZ
    Ege Yıldız Genel Müdür Yardımcısı Türkan Erisev İçer, özellikle son 4 yılda yüzde 43 büyüyerek 1 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşan fuarda bu yıl, Yeşil mutabakat ve Paris İklim Anlaşması’nın tema olarak seçilmesini anlamlı bulduğunu söyledi. Erisev; “Biz firma olarak sürdürülebilirlik, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi konularına büyük önem veriyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Sibel Zorlu da bu konuya büyük hassasiyet gösteriyor. Bizim için ticari anlamda başarılı geçen Sodex 2023’e Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlama coşkusunu yaşamak da ayrı bir anlam kattı” dedi.



    İKLİMLENDİRMEDE İHRACAT HEDEFİ 7.2 MİLYAR DOLAR
    Bu arada İklimlendirme Sanayi ihracatçıları Birliği (ISIB) tarafından bu yıl düzenlenen Alım Heyeti Programı’na 70 ülkeden 300 dolayında iş insanı katıldı. Küresel anlamda 570 milyar dolarlık bir değere ulaşan iklimlendirme sektöründe geçen yılı 6.7 milyar dolarlık ihracatla tamamlayan Türkiye’nin bu yıl hedefinin 7.2 milyar dolar olduğu ve Sodex 2023 Sağlıklı İklimlendirme Çözümleri Fuarı’nda yapılan bağlantıların bu hedefe önemli katkı sağladığı belirtildi. 

    YORUMLAR

    • 0 Yorum