Foça'yı sivrisinekler istila etti

    İzmir'in Foça ilçesinde sivrisineklere karşı yapılan ilaçlamanın yetersiz ve zamanında yapılmadığını iddia eden vatandaşlar, özellikle Yeni Foça'nın sivrisinek istilasına uğradığını ifade etti.

     Foça'yı sivrisinekler istila etti
    21 Haziran 2023 - 21:25 - Güncelleme: 21 Haziran 2023 - 21:42
    Foça'da görevli Dr. Gökhan Ürkmez de benzer şikayetlerle ilgili sosyal medya grubundan paylaşım yaparak, "Yeni Foça'nın tek sorunu haline gelen sivrisinek istilası ile ilgili yapıldığı söylenen ilaçlamalarına rağmen, sorunun artarak devam ettiğini büyük bir kaygı ile izliyorum. Kaygı verici olan çocuklarımızın ateş şikayetlerinin de olması" dedi.

    KAYGI VERİCİ BİR DURUM

    Foça'da ılık geçen kış koşullarının, sivrisineklerin üremeleri için uygun koşulları yarattığı ve son günlerde ilçedeki sivrisinek sayısının çoğaldığı öne sürüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin larva dönemi öncesi yapması gereken ilaçlamada yetersiz ve zamanında ilaçlama yapmamasından dolayı sivrisineklerin özellikle Yeni Foça'yı istila ettiğini iddia eden vatandaşlar, geçen yıl da aynı sorunun olduğunu ve bu yıl da mağdur olduklarını ifade etti. Sosyal medya hesaplarından da seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar, yetkililerden soruna bir çözüm bulunmasını istedi.




    YORUMLAR

    • 0 Yorum