Feci kaza, ağaç minibüse saplandı: 7 ölü, 14 yaralı

    Afyonkarahisar'da dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği minibüs faciasından yaralı kurtulan kazazede S.T. yaşadıkları dehşeti anlatarak, "Bir anda 'eyvah gittik' diye bir ses geldi. Sonra araç şarampole gitti ve ağaca vurduk. Ağaç olduğu gibi ön camı parçaladı ve içeri girdi." dedi.

    Feci kaza, ağaç minibüse saplandı: 7 ölü, 14 yaralı
    23 Temmuz 2023 - 14:38
    Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu biri çocuk 7 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.
    B.K, (19) idaresindeki tarım işçilerini taşıyan 03 M 5906 plakalı minibüs, Afyonkarahisar - Konya kara yolu Pınarkaya köyü yakınlarında şarampole devrildi.

    Kazada, minibüsteki S.A (15), Ü.C.A (19), G.B (60), M.C (65), N.T (63) ve H.K (51) olay yerinde, P. B (60) ise kaldırıldığı Bolvadin Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Sürücü ile araçtaki 13 kişi yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
    Afyon’daki minibüs faciasından yaralı kurtuldu yaşadıkları dehşeti anlattı: Vurduğumuz ağaç ön camı parçaladı ve içeri girdi

    Ambulanslarla Afyonkarahisar ve Konya'daki hastanelere kaldırılan yaralıların 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
    Olay yerinde Sultandağı Kaymakamı Murat Demirbilek, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel ve Çay Belediye Başkanı Hüseyin Atlı, incelemede bulundu. Ekiplerin incelemesinin ardından cenazeler otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.



    Kazayı görüp müdahale eden Turgut Öztürk, tarlada çalıştığını şarampole devrilen minibüsün sesini duyunca olay yerine geldiklerini söyledi.

    Minibüsten önce yaralıları çıkarttıklarını dile getiren Öztürk, şöyle konuştu:
    "Cenazeler alt taraftaydı. Çıkarabildiklerimizi çıkarttık, sonra da jandarmaya haber verdik. Minibüstekilerin durumu çok kötüydü, perişandı. Yaralı da çoktu. Ölenler hepsi bölgenin insanı, vişne ve kiraz toplayan tarım işçileri. Hayatını kaybedenlere Allah, rahmet eylesin."

    Afyon’daki minibüs faciasından yaralı kurtuldu yaşadıkları dehşeti anlattı: Vurduğumuz ağaç ön camı parçaladı ve içeri girdi

    Afyonkarahisar Valiliği de sosyal medya hesabından trafik kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sultandağı Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve Çay ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin soruşturması devam etmektedir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz." ifadesi kullanıldı.
    Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'nın da Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi'ne kaldırılan yaralıları ziyaret ettiği bildirildi.

    "DOLMUŞ DOLUYDU, BİZ TABURELERE OTURMUŞTUK"
    Hastanede tedavisi devam eden S.T., isimli yaralı kendisini ziyarete gelen protokol üyelerine olayın asıl gerçekleştiğini anlattı. Her şeyin bir anda olduğunu ifade eden S.T., "Dolmuş doluydu, biz ayak basılan yere konulan taburelere oturmuştuk, koltuklar doluydu.


    Afyon’daki minibüs faciasından yaralı kurtuldu yaşadıkları dehşeti anlattı: Vurduğumuz ağaç ön camı parçaladı ve içeri girdi

    Biz başka bir tarla sahibinin kirazını bitirdik, yolda gelirken tarla sahibi işçi çavuşuna 'bekleyin ben size paranızı vereyim' demiş. Çavuşta yanındaki oğluyla para hesabı yapıyordu yani kimin ne kadar çalışması var, kime ne kadar verilecek şeklinde. Sonra bir anda 'eyvah gittik' diye bir ses geldi. Sonra araç şarampole gitti ve ağaca vurduk. Ağaç olduğu gibi ön camı parçaladı ve içeri girdi. Sonrasında ben hiçbir şey hatırlamıyorum. Beni dışarı çıkarmışlar ama onu da hatırlamıyorum. 
    Bir ara sesler geldi ve 'ne oluyor?' diye baktığımda, ben ön tarafa yakındım ama çok şükür bana bir şey olmadı. Önümdeki insanlar ölmüş" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum