EYT'lilere özel promosyonlar duyuruldu

    Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), için özel krediler bankaların gündeminde. Bankalar, bu gruba özel SGK prim borcu kredisi sağlıyorlar ve faiz oranları, çekilecek miktar ve vade süresine göre değişiklik gösteriyor.

    EYT'lilere özel promosyonlar duyuruldu
    13 Mart 2023 - 17:33
    EYT'lilerin prim borçları için alacakları kredilerin detayları açıklanıyor. Faiz oranları, çekilecek miktar ve vade süresine göre değişiklik gösteriyor ve en düşük faiz oranı yüzde 1,48 olarak belirlenmiştir. Bankalar, müşterilerine yüzde 2,09'a kadar farklı oranlar sunuyor. EYT'lilere özel SGK prim borcu kredisi bankadan bankaya değişiklik gösteriyor.

    PROMOSYON'DA YARIŞ BAŞLADI
    EYT'lilere özel kredi imkanının yanı sıra, bankalar kendi şubelerinden maaş alan EYT'lilere de promosyon ödemesi yapacaklar. Ancak, bu ödemenin alınabilmesi için 3 yıllık taahhüt gerekiyor. Promosyon miktarı, emekli maaşı miktarına göre değişkenlik gösteriyor ve bankaların belirleyeceği tutarlarla artırılabiliyor. Özellikle kamu bankaları promosyon ödemesinde birbirleriyle yarış içerisindeler.
    EYT'liler, başvurularını e-Devlet ya da Sosyal Güvenlik Merkezleri üzerinden yapabiliyorlar ve ilk maaş ödemeleri nisanda hesaplarına yatırılacak. Bankaların EYT'lilere sundukları kredi ve promosyon seçenekleri, her bankada farklılık gösteriyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum