Etik Kurulu eski Başkanı Eryılmaz koronadan vefat etti

    Yıllarca İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görev yapan kamu yönetimi uzmanı Prof. Bilal Eryılmaz, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

    Etik Kurulu eski Başkanı Eryılmaz koronadan vefat etti
    26 Kasım 2020 - 16:26

    Eski Kamu Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, Sakarya Üniversitesi'nde görev yapıyordu. Eryılmaz'ın vefatı yakınlarını üzüntüye boğdu.

    BİLAL ERYILMAZ KİMDİR?

    İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. 1978 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde asistan olarak göreve başladı. “Yüksek Lisans”ını Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde “Kamu Yönetimi” alanında tamamladı. 1982-1983 yılları arasında İngiltere Reading Üniversitesi Politika Bölümü’nde araştırma ve incelemelerde bulundu.1984 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalı’na “Öğretim Görevlisi” ve 1987’de aynı anabilim dalına “Yardımcı Doçent” olarak atandı.

    1989 tarihinde Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı’nda “Doçent” unvanını kazandı.1995 yılında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı’na “Profesör” olarak atandı. 1996-1999 yılları arasında SAÜ İkitisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttü.

    Bilal Eryılmaz, Rektör danışmanlığı, Senato üyeliği, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği, Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası’nda ekonomi danışmanlığı görevlerinde bulundu. Halen Kamu Yönetimi Bölümü başkanlığı görevini yürütmektedir.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum