EGİAD ve ESİAD'dan dev zirve

    Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ile Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) İzmir ve bölge ekonomisinin teknoloji odaklı, katma değerli büyümesi ve ekonominin dijital dönüşümü için dev bir zirveye ev sahipliği yapacak. “Dijital Dönüşüm: Yapay Zeka ile Akıllı Yarınlar” sloganıyla düzenlenecek olan “Dijital Dönüşüm Zirvesi”, 13 Şubat 2024 Salı günü İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilecek. EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “21.yüzyıla damgasını vuracak olgu Dijital Devrim olacak” dedi. Dijital dönüşümün dünya ile rekabette hayati bir önem taşıdığını vurgulayan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu da, “Bu anlamda düzenleyeceğimiz zirve Egeli sanayicilere ve iş insanlarına rehber olacak” diye konuştu.

    EGİAD ve ESİAD'dan dev zirve
    08 Şubat 2024 - 14:21
    EGİAD-ESİAD ortaklığında ilki 2017 yılında düzenlenan Endüstri 4.0 Zirvesi’nin devamı ve takipçisi niteliğindeki Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde, dijital dönüşümün önemi, sunduğu fırsatlar ve verimlilik artışı, özellikle yapay zeka gibi konular ele alınacak. İş dünyasının önde gelen isimleri ve konunun uzmanlarının deneyim paylaşımında bulunacağı zirvede katılımcılar, başarı hikayeleri ve iyi uygulama örneklerini dinleme fırsatı bulacak. Zirveye, Egeli sanayicilerin yanı sıra dijitalleşme yolunda ilerleyen şirketlerin temsilcileri, yapay zeka ve yazılım konusunda çalışan girişimciler ve yatırımcılar, yeni trend teknolojileri takip eden gençler ve uzmanlar katılacak. 


    IŞ DÜNYASINA DAVET
    EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer akıllı sistemlerin hâkim olacağı bu yeniçağda insanoğlunun hazırlık sürecinde olduğunu hatırlatarak, “Dijital dönüşümün dinamiklerinden yola çıkarak geleceğin akıllı üretim ekonomisini doğuran Sanayi 4.0 ile başlayan yolculuğumuz gittikçe evrilerek bugün Yapay Zekâ ile Akıllı Yarınlara vardı. 2017’de gerçekleştirdiğimiz zirvenin devamı niteliğinde gerçekleşecek bu zirve ile geleceğin dünyasında küresel rekabette önde olmak isteyen işletmelerimiz için önemli konuşmacıları ağırlayacağız. Bu yeni nesil devrim ile endüstri ve bilişim teknolojilerini bir araya getirerek akıllı üretim ekonomisinin kapılarını açmış bulunuyoruz. Çağı ve gereklerini yakından takip eden STK’lar olarak djital dönüşüm ve yapay zekanın, şirketlerin dönüşümüne yapacağı etkileri ve yeni çağ ile kazanılacak avantajları tartışmaya açacağız. Yeni Dijital Çağ düzenine ilişkin bünyesinde bugüne kadar birçok bilgilendirme toplantısı düzenleyen ESİAD ve EGİAD, bilinç düzeyini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla ortak bir girişimde bulunarak, işin uzmanlarıyla ve uygulayıcı firmalarının katılımıyla 13 Şubat’ta teknoloji ve girişimciliğin merkezi İZQ’da bir araya gelecek. EGİAD Gelecek Çalışma Grubumuzun, Girişimcilik ve Dijitalleşme Komisyonumuzun, Girişimcilik Ekosisteminin Liderlerinden EGİAD Melekleri’nin çalışmaları, elde ettiği veriler bu zirve ile taçlanmış olacak” dedi. 



    REKABETİN ANAHTARI

    Dijital dönüşümü uluslararası rekabet edilebilirliğin anahtarı olarak gördüklerini vurgulayan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, şöyle konuştu: 
    “Dünyamız çok hızlı bir değişim ve dönüşümden geçiyor. Birbirinden farklı, çok sayıda sektörün kesişim noktası olan inovasyon ve teknoloji, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmanın itici gücü haline geldi. Dijital teknolojilerin hakim olduğu bir dönemdeyiz. Dördüncü sanayi devriminin devamı niteliğindeki yapay zeka devrimi veya dijital dönüşüm olarak adlandırılan bu dönem, beraberinde yepyeni kavramları getirdi. Bu dönüşümün hızına uyum sağlayabilenler yeni dünyanın lider toplumları, şirketleri ve kişileri olma yolunda ilerliyor. Yapay zeka, otonom robotlar, büyük veri ve ileri analitik, bulut bilişim, artırılmış ve sanal gerçeklik, nesnelerin interneti gibi konular sanayi, tarım, ticaret, ulaşım, eğitim, sağlık gibi pek çok alanla bağlantılı hale geldi. Dolayısıyla ekonomik ve sosyal yapılar, yetkinlikler de değişim sürecine girdi. Bu noktada kritik eşik, düşünce biçimlerinde, bakış açılarında yaşanması gereken ciddi değişimler. EGİAD ile ortaklaşa düzenlediğimiz zirve bu anlamda Egeli sanayici ve iş insanlarına rehber olacak.”



    DİJİTAL DÜNYADA BAŞARININ İPUÇLARI

    “Yapay Zeka ile Akıllı Yarınlar” sloganıyla düzenlenen zirvenin giriş konuşmasını ION Academy kurucusu Ali Rıza Ersoy yapacak. Kuika Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv ve Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız’ın ana konuşmacı olarak yer aldığı zirvede Yapay Zeka ve Teknoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Esen Girit Tümer de iş insanlarına gelecek vizyonu çizecek. Zirvede, “İşletmelerde Dijital Dönüşüm Araçları ile Verimlilik Artışı”, “Yapay Zekanın Ulusal ve Global Gelişimi”, “Dijital Riskler” ile “İyi Uygulama Örnekleri ve Öneriler” başlıklı 4 oturum gerçekleştirilecek. Zirve programı ve kayıt formuna www.egedijitaldonusum.com adresinden ulaşılabilir.
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum