• Reklam

Eğer sağlam yaparsan, yıkılmaz! İşte kanıtı: Hatay Tıp Fakültesi Hastanesi

Hatay, son yaşanan iki depremle yerle bir oldu. Belli başlı noktalarda sağlam yapılmış binalar ayakta kaldı.

Eğer sağlam yaparsan, yıkılmaz! İşte kanıtı: Hatay Tıp Fakültesi Hastanesi
12 Şubat 2023 - 21:24 - Güncelleme: 12 Şubat 2023 - 21:53
Hatay'da ayakta kalan binalardan biri de Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi... İzmir'den Hatay'a MKÜ rektörü olarak gidip emekli olunca İzmir'e geri dönen Prof. Dr. Şerafettin Canda'nın yaptırdığı, yaptırırken de bazı müteahhitlerin hedef aldığı Tıp Fakültesi binasıyla ilgili Halk Müziği Sanatçısı Saime Cantürk şunları yazmış:



“Hatay’da ayakta kalan Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi binalarını, gerçek bilim adamı, dürüst insan Dokuz Eylül Üniversitesi Patoloji Ana Bilim Dalı başkanlığından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ne atanmış Rektör Prof. Dr. Şerafettin Canda hocamız zamanında büyük mücadeleler verilerek yaptırılmıştır. O dönemde üniversitenin gençlik konserine gitmiştim. Kendisi Hatay Reyhanlı çocuğu olduğu için üniversiteye çok önem veriyordu, hatta inşaat halinde iken bizleri de gezdirmişti. Hocamızın o mutluluğunu sevincini hiç unutamam. Ah be hocam o dönemde hırsız mütahitler inşaatları bize vermiyorsun diye ne uğraşmışlardı, daha ne hizmetler gelecekti Hatay'a ama bırakmadılar. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, o dönem doçentti sizinle çalışıyordu, asistanınızdı. Demekki neymiş çalmassan çaldırmassan bina yıkılmıyormuş. Şerafettin Canda hocamın kıymetli eşi Prof. Dr. Tülay Canda hocam da Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı (Meme kanseri araştırmacısı) başkanlığı ve Tıp  Fakültesi Dekanlığı'ndan emekli oldu. İki kıymetli bilim insanı şu an güzel İzmirimin Güzelbahçe ilçesinde ikamet ederek insanlığa hizmet etmeye devam ediyorlar.”




YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Doç.Dr Ragıp Kayar
    1 yıl önce
    Şerefettin hocamız çalışkan, dürüst ve hümanist bir bilimci olarak bu ülkeye çok değerli hizmetlerde bulundu.Burada belirtilen, bu hizmetlerin sadece küçük bir bölümünü oluşturur.Kendisine ve tüm ailesine esenlikler ve uzun bir ömür diliyorum.