Ege'nin en yaşanabilir şehri: İzmir

    Ege’nin incisi lakabına sahip olan İzmir, bu bölgede en yaşanabilir şehirlerin başında geliyor.

    Ege'nin en yaşanabilir şehri: İzmir
    17 Ekim 2023 - 15:10
    Ege’nin incisi lakabına sahip olan İzmir, bu bölgede en yaşanabilir şehirlerin başında geliyor. Özellikle son yıllarda İstanbul’dan ayrılmayı düşünenlerin rotasını İzmir’e çevirdiğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla İzmir satılık daire fiyatları ve aynı zamanda kiralık daire fiyatları pek çok kişinin yakın markajında bulunuyor. İzmir’in neden bu kadar çok ilgi gördüğünü merak edenler için birkaç detaydan söz edelim.
    Öncelikle İzmir’in Ege kültürünü net bir şekilde taşıyan nadir kentlerden biri olduğunu belirtmeliyiz. Ege’nin kendine has kültürünü kentin her yerinde görebilirsiniz. İnsanların son derece sıcakkanlı ve nazik olması da Ege kültürünün yansımalarından biridir. Yolda yürürken karşılaştığınız ve tanımadığınız insanların size “iyi günler” ya da “iyi akşamlar” şeklinde bir anlamda selam vermesi, kentte yaşamaya başlayanların en çok şaşırdığı hususlardan biri oluyor.

    Kordon Sefası
    Kentin özellikle sahil kıyısı, insanların sıklıkla zaman geçirdiği yerlerden biridir. Eşsiz körfez manzarası eşliğinde gün batımını izlemek ise İzmirlilerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu nedenle hafta içi ya da hafta sonu Kordon’da yüzlerce kişinin gün batımını izlediğini istisnasız her gün görebilirsiniz. Kısacası İzmir’de kordon sefası yapmak da bu kentin vazgeçilmezlerinden biri ve hatta bir gelenek halini almış alışkanlıklarındandır.

    Ege Yemekleri Şahane!
    Nefis zeytinyağlı Ege yemeklerine ise en kolay şekilde ulaşabileceğiniz kentlerin başında İzmir geliyor. Herhangi bir şehirde zeytinyağlı ev yemekleri yapan bir restoran bulmak için uğraş vermeniz gerekebilir. Ancak bu durum İzmir’de geçerli değildir. Çünkü kentin hangi ilçesinde ya da semtinde olursanız olun kısa bir araştırma ile kolayca Ege yemeklerinin tadına bakabileceğiniz restoranlar bulabilirsiniz. Bununla birlikte öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle gayet düşük bir bütçe ile ev yemekleri yiyebileceğiniz lokanta sayısının da epey fazla olduğunu belirtelim.

    Kültür ve Sanat Şehri
    İzmir dendiğinde akla gelen en önemli hususlardan biri de kültür ve sanat etkinlikleridir. Kentte yıl boyunca kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenir ve şehirde yaşayanlar boş zamanlarını bu etkinliklerle değerlendirir. Özellikle hafta sonlarında sinema, tiyatro, gösteri, konser gibi etkinlikler bulmakta asla zorlanmazsınız. Bunun nedeni ise halkın kültür ve sanat etkinliklerine çok fazla zaman ayırıyor, ilgi gösteriyor olmasıdır. Dolayısıyla ülkemizde etkinlikler dendiğinde ilk sırada yer alan İstanbul’u takip eden ikinci şehir İzmir’dir. 
     
    Ev Aramak İçin Seçenek Çok!
    İzmir’i farklı kılan özelliklerden biri de yaşanabilecek nezih semt sayısının da çok fazla olmasıdır. Kıyı semtlerde kira fiyatları ve satılık ev fiyatları tahmin edebileceğiniz gibi biraz daha yüksektir. Ancak İç kesimlere ilerlediğinizde çok daha uygun rakamlarla bir ev satın almanız yahut kiralamanız mümkün olur. Aynı zamanda nezih ve huzurlu bir yerde ev bulmak istediğinizde karşınıza sadece sınırlı sayıda semt çıkmaz. Çok daha fazla sayıda alternatifin olması, ev arayanlar için son derece önemlidir. Çünkü işyerlerine ya da çocuklarının okuluna yakın semtleri güvenle tercih edebilirler.
    Bunun için ayrılan bütçenin gayet verimli bir şekilde değerlendirilebiliyor olması da önem taşıyor. Bu arada eğer İzmir’de ev kiraları ya da satılık ev fiyatları nasıl sorusunun yanıtını öğrenmek isterseniz hemen hepsiemlak internet sitesine tıklayabilirsiniz. Site üzerinden semt, ilçe ya da mahalle seçimi yapabilirsiniz.
    Gelişmiş filtreleme seçenekleri sunması, site üzerinden ev bulmayı bir hayli kolaylaştırıyor. Çünkü bu sayede herkesin kendi beklentilerine uygun bir ev bulması kolaylaşıyor diyebiliriz. Evin konumundan oda sayısına kadar dilediğiniz kriterleri işaretleyebiliyorsunuz. Bir fiyat aralığı da belirleme şansınız oluyor ve sadece sizin beklentilerinize uygun evler liste halinde karşınıza çıkıyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum