Dolandırıcılık zanlısı ve polise hapis cezası

    “Cumhurbaşkanının danışmanıyım”, “Sağlık Bakanı’nın ortağıyım” “AK Parti’de siyasetçiyim” “İşadamıyım” “Genel müdürler arkadaşım” gibi yalanlarla çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürülen Hamza Yoldaş, bir polis aracılığıyla gizli bilgi ele geçirmekten ceza aldı. Yardım eden polis de 2.5 yıl hapse çarptırıldı.

    Dolandırıcılık zanlısı ve polise hapis cezası
    09 Ocak 2022 - 17:35 - Güncelleme: 09 Ocak 2022 - 18:05
    Kendisini bazen Cumhurbaşkanının gizli danışmanı, bazen AK Parti’de siyasetçi, bazen de işadamı olarak tanıtarak insanları kandırdığı mahkemelere yansıyan Hamza Y.’yi "Benim kişisel verilerimi bir polis aracılığıyla ele geçirdi" diye şikayet edilmesiyle açılan dava sonuçlandı. İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi eski Müdürü Mehmet D.'nin şikayetiyle açılan davaya bakan Kemalpaşa 3. Asliye Ceza Mahkemesi, yıl sonunda kararını verdi. Kararda mahkeme, Hamza Y. ve ona yardımcı olduğu iddia edilen polis memuru Taner B.'yi hapis cezasıyla cezalandırdı. Polis memuru Taner B. hakkında kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek suçundan 2.5 yıl hapis cezası verildi. Sanık polis, tüm iddiaları reddetti.


    Sanık Hamza Y. ise aynı suçtan indirimsiz 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakim, sanığın daha önce işlediği suçları göze alarak indirime gitmediğini kararda belirtti.

    https://www.mansetturkiye.com/cumhurbaskaninin-adini-kullanip-polisi-bile-kandirmis/28101/

    Sanık Hamza Y. karara itiraz edip temyize başvurdu. Eğer Yargıtay onarsa Hamza Y, korona nedeniyle izinli olduğu cezaevine tekrar dönecek.
    Müşteki Mehmet D.'nin avukatı, sanık Hamza Y. hakkında nüfuz kullanma davası da açtıklarını da belirterek, "Cumhurbaşkanımızın adını kullanıyor. Hakaret, tehdit davalarım da devam ediyor" dedi.





    YORUMLAR

    • 1 Yorum
    • kamil yanık
      2 yıl önce
      kamuoyunu bu tarz kişilerle ilgili bilgiledirdiğiniz için teşekkür ederim