Cumhurbaşkanının adını kullanıp polisi bile kandırmış

    İzmir’de bir hastanede görev yapan başhekim yardımcısının kocası olan Hamza Y. Adlı kişinin, işe sokma vaadiyle çoğu kişiyi, öğretmen adayını, kadın doktorları dolandırdığı, en son bir polisi de ağına düşürdüğü ortaya çıktı.

    Cumhurbaşkanının adını kullanıp polisi bile kandırmış
    06 Mayıs 2020 - 17:26 - Güncelleme: 06 Mayıs 2020 - 17:34


    Siyasetçi ve üst düzey kamu görevlileri ile fotoğraf çektirip sosyal medyada yayınlayan Hamza Y’nin, böylece kendini üst düzey biri gibi gösterdiği ve insanları kandırdığı belirtildi. Bugüne kadar onlarca kişiye çeşitli vaatler verdiği, bu yüzden de hakkında yargılamalar olduğu öğrenildi. Nüfuzunu kullanarak tayin işlerini yaptıracağını söylediği çok sayıda öğretmen adayını dolandıran Hamza Y’nin daha önce tutuklanarak Buca Kapalı Cezaevi'ne konulduğu da ortaya çıktı. Hamza Y’nin, cezaevine girmeden önce sosyal medya hesabından ABD'ye 6 ay dil eğitimi için gittiğini yazdığı belirtildi.
    İzmir’de hakkında birçok dava bulunan ve dolandırıcılık başta olmak üzere, tehdit, hakaret, basit yaralama ve cezaevi firarı gibi birçok ayrı suçtan sabıkası olan Hamza Y., en son polis tarafından yakalanıp tekrar hapse konuldu.



    Kendisini sürekli olarak işadamı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gizli danışmanı olarak tanıttığı mahkeme belgeleriyle ortaya çıkan Hamza Y’nin, öğretmen adaylarının yanı sıra, hemşire ve memur adaylarından da işe yerleştirme vaadiyle para aldığı öğrenildi.
    Şu an Menemen Açık Cezaevi’nde cezasını çeken ve izinli olarak dışarı çıkan Hamza Y’nin Kemalpaşa Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada bir dolandırıcılığı daha ortaya çıktı.



    Hamza Y’nin, şu an Kayseri’de görev yapan polis memuru T.B. ile Diyarbakır’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinginde tanıştığı, kendini Cumhurbaşkanı Özel Kalemi olarak tanıttığı kayıtlara geçti. Polis memuru T.B’nin anlatımı şöyle:
    “Ben o sıra Malatya Emniyet Müdürlüğü Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlar Müdürlüğü’nde FETÖ masasında çalışıyordum. Diyarbakır mitingine görevli gitmiştim. Burada tanıştığım Hamza Y. ile karşılıklı telefonlarımızı aldık. Sosyal medyadan takipleştik. Bana daha sonrasındaki aylarda bir kişinin ismini verdi, FETÖ’cü olduğunu söyledi. Ben o kişiyi iki kez sorguladım ama sorgulama detaylarını Hamza Y’ye anlatmadım. Beni kullandı.”
    Hamza Y ise aynı dava nedeniyle savcıya verdiği ifadede, daha önceden husumetli olduğu M.D’yi FETÖ sandığı için ihbar ettiğini anlattı. Bu davanın sonucu da merakla bekleniyor.
    Öte yandan Hamza Y’nin başhekim yardımcısı olan doktor eşinin görevden alındığı, ancak açtığı dava ile göreve döndüğü öğrenildi.


     

    YORUMLAR

    • 6 Yorum
    • adil hakverdi
      3 yıl önce
      İddialar doğruysa, Hamza Yoldaş için Cumhurbaşkanlığı neden işlem yaptırmıyor?
    • ahmet dahlan
      2 yıl önce
      cumhurbaşkanlığı 03125255555 numarasını arayın onlarda usanmışlar böyle çok adam varmış ama müdahale ediliyor. şikayetçi olun
    • ali karahan
      3 yıl önce
      cumhurbaşkanlığı avukatları ne iş yapıyor adam halen reisin adını kullanarak aynı şeyleri yapmaya devam ediyor
    • Banu can
      3 yıl önce
      Banu Can... Siz kimsiniz? Telefonla arayın.. Siz de mi dolandırıcısınız?
    • hamza dayı
      3 yıl önce
      HAMZA YOLDAŞ işte tanıyanlar bilir nasıl olduğunu
    • barut
      3 yıl önce
      ya millet te uyanık olsun adam ne yapsın safları dolandırıyor gelsin bana desin cumhurbaşkanının arkadaşıyım desin