• Reklam

Diyanet-Sen Başkanı alkollü araç kullandığı için imamlıktan atıldı iddiası

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen'in Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir'in, hakkında yürütülen disiplin soruşturma kapsamında imam hatiplik görevinden ve memurluktan ihraç edildiği ortaya çıktı. Sendika genel başkanlığından da istifa eden Güldemir'in alkollü araç kullanırken yakalandığı yazıldı.

Diyanet-Sen Başkanı alkollü araç kullandığı için imamlıktan atıldı iddiası
14 Ocak 2022 - 12:12

Diyanet-Sen'in Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir'in, ihraç gerekçesi, 657 sayılı yasanın "Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi" olarak gösterildi. Bu ihracın nedeni, sosyal medyada ve Sözcü yazarı Yılmaz Özdil tarafından içkili araç kullanırken yakalanması diye yazıldı.
Güldemir'in memurluktan ihracıyla ilgili belge gazetelere de düştü.



Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir sendikaya bağlı tüm temsilciliklere bir veda mesajı gönderdi.

İşte Mehmet Ali Güldemir’in veda mesajı:

20 yıldır bu güzel teşkilatın her aşamasında görev yaptım sizler en son Şahsıma Genel Başkanlık gibi Şerefli bir görev verdiniz. Gece gündüz demeden ibadet aşkıyla çalıştım Diyanet – Sen ailesinin her ferdi kıymetlidir değerlidir diyerek herkesi kucakladık kimseyi değersizleştirmeye gitmedim. Birlik beraberlik içerisinde hareket ederek kardeşlik hukukunu korumak için elimden geleni yaptım. Bu teşkilata özgürlüğü getirdim. Eskiden olduğu gibi kimseye parmak sallayıp hakaret etmedim hiç bir kardeşimi değersizleştirmeye gitmedim. Yapmış olduğumuz toplantılar şölen havasında geçti.

Bu güzel gidişi hazmedemeyen birileri harekete geçerek geçmişte olduğu gibi tarafıma yönelik yalan iftira sahte bir takım belgeler üreterek değersizleştirme ve diyanete şikayette bulunuldu. Gazete ve medyada haber yapılacağını söyleyerek Diyanet’e ve konfederasyona baskı oluşturuldu. Bir süredir bu konuyla mücadele ediyorum. Geçmişte yaşanan o hizipçi ve kavgalı döneme kimse izin vermez. Geldiğimiz noktada düşündüm değerlendirdim istişarelerimi yaptım.

Hepimize düşen görev Diyanet – Sen’i korumaktır. Ben de böyle yaparak Şahsımın üzerinden sendikamın yıpranmasına izin veremezdim. Ve görevimi bırakma kararı aldım. Genel Başkanlık görevimden istifa ettim. Çünkü Diyanet – Sen hepimizden kıymetlidir. Birileri bunu anlayamazlar. Değerli arkadaşlar; Bu kısa sure içinde göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Haklarınızı helal etmenizi istirham ediyorum. Benim varsa helal olsun. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla!


YORUMLAR

  • 0 Yorum