Depremzedeler için Bodrum'da oteller konaklama sağlayacak

    KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde gerçekleşen ve birçok ilde hissedilen depremle ilgili konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Bodrum'da afetten etkilenen tüm vatandaşlarımızı ağırlamaya hazırız. Onların sadece barınma değil tüm ihtiyaçlarını burada karşılamak için Bodrum'daki Oda ve dernek başkanlarımızla birlikte hareket ediyoruz" dedi.

    Depremzedeler için Bodrum'da oteller konaklama sağlayacak
    06 Şubat 2023 - 14:53 - Güncelleme: 06 Şubat 2023 - 14:53

    Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde meydana gelen ve Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde hissedilen depremin ardından koordineli çalışmalar hakkında bilgiler vermek üzere Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi Toplantı Salonu'nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Oda Başkanları, belediye başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürleri eşlik etti.

    BODRUM'DAN EKİPLER YOL ÇIKTI

    Muğla 911, AKUT, mahalle afet gönüllülerinin bölgeye ulaşmaları için destek sağladıklarını belirten Aras, konunun uzmanı olmayan vatandaşlara da çağrıda bulunarak bölgeye gidilmemesi gerektiği uyarısını yaptı.  Aras, "Uzman ekiplerin işlerini zorlaştırmamız gerekiyor. Bu nedenle konunun uzmanı olmayan vatandaşlarımız, bölgeye ulaşmaya çalışmamalı. Oraya öncelikli olarak uzman kişilerin gitmesi gerekli. Şu an en önemli husus kan ihtiyacı. 7-8 Şubat tarihlerinde saat 13.00- 19.00 saatleri arasında eski otogardaki Kızılay Kan Merkezi'nde kan bağışı yapılabilecek. Kızılay'ın kan stoklarını tamamlayalım. Zaman ve emek kaybını önlemek için bizlerden bilgi gelmesini bekleyiniz. AFAD ve Kızılay'dan yardım talebine göre bilgilendirme yapılacak. Bodrum'da afetten etkilenen tüm vatandaşlarımızı ağırlamaya hazırız. Onların sadece barınma değil tüm ihtiyaçlarını burada karşılamak için Bodrum'daki Oda ve Dernek Başkanlarımız ile birlikte hareket ediyoruz" dedi.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum