Datça'da Denizcilik Bayramı kutlandı

    MUĞLA'nın Datça ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenle kutlandı.Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için tören düzenlendi.

    Datça'da Denizcilik Bayramı kutlandı
    01 Temmuz 2022 - 12:02 - Güncelleme: 01 Temmuz 2022 - 12:03

    Atatürk Anıtına Datça Liman Başkanlığı çelenginin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törene, Datça Liman Başkanı Gökhan Çağlayan, denizciler, gaziler ve vatandaşlar katıldı.Datça Liman Başkanı Gökhan Çağlayan, törendeki konuşmasında Türk Milleti'nin denizlerdeki egemenliğini, Kabotaj Kanunu'na borçlu olduğumuzu söyledi. Çağlayan, "Büyük Ata'mızın öngörüleri sonucudur ki ülkemiz vatandaşlarına ait gemiler, karasularımızda ve tüm dünya denizlerinde bayrak dalgalandırmakta ve diğer denizci devletlerle rekabet edebilmekteyiz" dedi.

    Buradaki programın ardından, Datça Kaymakamı Mesut Çoban ve Datça Liman Başkanı Gökhan Çağlayan tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı, Datça Muharip Gaziler Derneği ve Datça Denizciler Derneği ile Kumluk Deniz Yolcu Taşıma Kooperafi temsilcileri tarafından, Datça Hudut Kapısı iskelesinde, deniz şehitleri anısına denize beş çelenk bırakıldı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum