• Reklam

Cumhurbaşkanı'nın EÜ'ne tekrar atadığı Budak, mazbatasını aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanan Prof. Dr. Necdet Budak’a “Rektörlük Mazbatası”, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından verildi. Ege Üniversitesinin, bölgenin ilk, ülkemizin dördüncü sırada kurulan 67 yıllık bilim çınarı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Budak, göreve geldikleri ilk günkü heyecanı taşıdıklarını, aynı ruh ve kararlılıkla çalışarak örnek uygulama ve projelere yeni dönemde de devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı'nın EÜ'ne tekrar atadığı Budak, mazbatasını aldı
25 Kasım 2021 - 14:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanan Prof. Dr. Necdet Budak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nda düzenlenen törende mazbatasını aldı. Törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Rektör Budak’ı tebrik ederek, yeni döneminde başarılar diledi. Ege Üniversitesinde son dönemde hayata geçirilen başarılı çalışmaları yakından takip ettiklerini vurgulayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar,  ilk fırsatta Ege Üniversitesini ziyaret edeceğini söyledi.

 Mazbatasını YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan alan Rektör Budak, “Son dönemde yaptığımız çalışmalar neticesinde üniversitemizin;  akademi ve bilim dünyasında adından daha sıkça söz edilen, uluslararası arenada tanınırlığı artan, tematik, şehrin ve ülkenin gelişimine daha nitelikli katkıda bulunan, sağlık turizmi ve tersine beyin göçü ile fark yaratan ve seçkin bilim insanlarınca tercih edilen bir yükseköğretim kurumu haline geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Şunu ifade etmek isterim ki bu süre zarfında eğitim öğretimden araştırma geliştirmeye, toplumsal katkıdan uluslararasılaşmaya, uzaktan öğretimden dijitalleşmeye, yapay zekâdan yönetim sistemlerine kadar birçok alanda önemli çalışmayı ekip arkadaşlarımla birlikte gerçekleştirdik. Yenilikçi, girişimci, çağın ruhunu yakalayan yetkin mezunların yetişmesi için önemli projeleri hayata geçirdik. Bir yandan mevcut programlarımızın içeriklerini güncellerken diğer yandan da yeni programları, bölümleri, fakülteleri araştırma uygulama merkezlerini üniversitemize, şehrimize kazandırdık.  Öğretim teknolojilerinin kullanılmasından ders materyallerinin üretiminin yaygınlaştırılmasına kadar yenilikçi uygulamaları hizmete sunduk. Ülkemizde bir ilki başararak,  YÖKAK’tan beş yıllık tam kurumsal akreditasyon alan ilk üniversite olduk. Salgın sürecinde başarılı bir sınav vererek hiçbir öğrencimizi mağdur etmeden eğitim öğretimimizi kesintisiz sürdürdük” diye konuştu.

“Hedefimiz küresel ölçekte tercih edilen üniversite olmak”

Yükseköğretim kurumlarının en önemli misyonunun eğitim öğretim olduğunu vurgulayan Rektör Budak, yeni döneme ilişkin yol haritası, hedef ve programları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeni dönemde de ortak akıl, birlik ve beraberlik içinde nitelikli çalışmalara imza atacaklarını vurgulayan Rektör Budak, “Önümüzdeki süreçte üniversitemizde oluşturduğumuz ideal yapıyı, bilim üretme ekosistemini sürdürülebilir kılarak, havasını soluduğumuz şehrimize ve ülkemize daha çok bütünleşme yolunda adımlar atacağız. Ülkemizin en köklü üniversitelerinden birisi olarak akademik gücümüzü hem toplumlumuzun hem insanlığın hizmeti için kullanacağız. Bir yandan laboratuvar altyapımızı güçlendirirken diğer yandan da ders içeriklerini çağın koşullarına uygun hale getirmeyi sürdüreceğiz. Üniversitemizi, eğitim öğretim, bilim ve topluma hizmet alanlarında daha ileriye taşımak için tüm birimlerimizle yekvücut olacağız. Ülkemiz başta olmak üzere toplumuzun ve insanlığın sorunlarına yönelik önemli çalışmalar yapacağız.  Fiziki ve teknolojik gelişime, değişime ve dönüşüme yeni dönemde de devam edeceğiz. Mensuplarımızın istek ve görüşlerini alarak, ortak akılla;  birlik, beraberlik ve uyum içerisinde hizmet üretip, küresel ölçekte tercih edilen bir yükseköğretim kurumu olmak için var gücümüzle çalışacağız. Başta devletimizin koyduğu vizyoner hedefler olmak üzere üniversite-şehir, üniversite- iş dünyası, üniversite- toplum iş birliğine daha çok katkı vereceğiz. Üniversitemizin hayatın her alanında olması için çalışacağız” dedi.

“Devletimizin Milli Teknoloji ve Yeşil Kalkınma Hamleleri önceliğimiz olacak”

Rektör Budak, “Bu güzide ailenin mensubu olan gençlerimizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde eğitim almaları her şeyden önemli. Onların tam donanımlı derslik ve laboratuvarlarda eğitim almaları ve araştırma yapmaları için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Bilim, sanat, spor, inovasyon ve teknolojide nitelikli projelere imza atmaları, Milli Teknoloji ve Yeşil Kalkınma Hamlelerine yönelik inovasyon öncelikli araştırmalar yapmaları için her türlü desteği vereceğiz. Her şeyden önemlisi, yenilikçi, girişimci, katma değeri yüksek işler yapan, çağı okuyabilen lisans ve lisansüstü insan gücü yetiştirerek ülkemizin ve milletimizin 2023 hedefi, 2053 ve 2071 vizyonunu önceleyen yeni nesil bir araştırma üniversitesi misyonu ile örnek uygulamaları Türk yükseköğrenimine kazandıracağız. Önceki 4 yılda başlanan ve yapımı süren çalışmaları yeni dönemde tamamlayacağız. Yeni binaları, derslikleri,   laboratuvarları ve altyapı projelerini yeni dönemde de üniversitemize kazandırarak İzmir’imizin şimdiki ve gelecekteki her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek bir Ege Üniversitesi oluşturmanın gayreti içinde olacağız. Dünya standartlarında bir üniversite olmak için altyapımızı güçlendirmeye, kaynaklarımızı geliştirmeye ve oluşturduğumuz üniversite konseptini sürdürülebilir kılmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Ülkemizin öncelikli alanları ve hedefleri kapsamında daha çok nitelikli bilgi üreteceğiz, araştırma yetkinliği yüksek doktoralı insan kaynağı yetiştireceğiz, multidisipliner bir anlayışla ulusal ve uluslararası iş birliklerimizi artıracağız, uluslararası derecelendirme sistemlerinde görünürlüğümüzü ve bilinirliğimizi artıracağız. Türkiye’nin, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması için yerli ve milli teknoloji hamlesine daha çok katkı sunacağız. Üniversitemizi, ülkemizin ve dünyanın en önemli bilim üretim markası haline getirene kadar gece gündüz demeden çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bu vesileyle desteklerini bizlerden esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar Hocamıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum