Çiğli'de anlaşma sağlandı, grev bugün bitiyor

    Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş.'de 836 işçiyi ilgilendiren ve toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması sonucu başlayan grev bugün kurulan masada sağlanan anlaşmayla sona erdi. Taraflar 3 yıllık sözleşme üzerinde uzlaşıya vardı.

    Çiğli'de anlaşma sağlandı, grev bugün bitiyor
    13 Nisan 2022 - 01:52

    Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile DİSK'e bağlı Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında süren, 836 işçiyi kapsayan ve toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanmasıyla grev kararı alınmıştı. 

    İşçileri geride kalan Perşembe gününden itibaren greve başlarken, belediye önünde eylemlerini de sürdürüyordu. Kriz Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve sendikanın karşılıklı mesajlarıyla derinleşirken, taraflar önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de işçileri ziyaretinin ardından bir kez daha masaya oturdu. 

    Görüşmede belediye cephesinden gelen 1 yıllık sözleşme teklifi kabul görmeyince gözler ertesi güne çevrilmişti. 

    KRİTİK ZİRVEDE MUTLU SON 
    Çiğli'de krizi çözmek için taraflar dün saat 16.00 sularından bir kez daha masaya oturdu. Kritik zirvede Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, DİSK ve Genel-İş yöneticileri, SODEMSEN yetkililerinin yanı sıra CHP İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner de yer aldı. 

    Saatler süren görüşmede tüm detaylar konuşulurken, uzlaşılamayan maddeler bir kez daha masaya yatırıldı. Görüşmeler sonunda taraflar 3 yıllık anlaşmaya vardı. 

    ANLAŞMANIN DETAYLARI
    Sözleşmenin ilk yıl için yüzde 36, ikinci yılın ilk 6 ayı yüzde 20, ikinci 6 ayı içinse yüzde 17 ve üçüncü yıl için ÜFE-TÜFE+2 puan olarak detaylandırıldığı bildirildi. 

    Anlaşmanın ardından işçilerin belediye binası önündeki grevi ve eylemlerini sonlandırması ve yarın toplu sözleşme imzalanması bekleniyor. 


    YORUMLAR

    • 0 Yorum