Çiftçioğlu, Karşıyakalının gönlünde taht kuruyor

    Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Belediye Başkanı olarak göreve geldiğinde meşhur Nergiz Pazarı’nın geri getireceğini Bostanlı Pazar Yeri’nin ise modernize edilip bin 750 araçlık yer altı otoparkı ile Karşıyakalıların hizmetinde olacağını söyledi.

    Çiftçioğlu, Karşıyakalının gönlünde taht kuruyor
    07 Mart 2024 - 13:11

    Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, seçim çalışmaları kapsamında dün vapurla seyahat ederek Bostanlı İskelesi’nde Ege Üniversitesi Sosyoloji öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Ardından Bostanlı Pazar Yeri’nde alışveriş yapan her bir Karşıyakalıyla ayrı ayrı sohbet eden Çiftçioğlu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterip “Bu sefer sizi deneyeceğiz, oyumuzu size vereceğiz.” diyerek yaşadıkları sorunları anlattı. Çiftçioğlu da dersine ciddi bir şekilde çalıştığını belirterek Karşıyaka’nın ve Karşıyakalı’nın dertlerine derman olacak doğru çözüm ve projelerinin hazır olduğunu vurguladı.

    ‘’Bostanlı pazarı modernize edilecek ve altında 1750 araçlık otopark olacak’’ 

    Daha modern bir pazar yeri isteklerini dile getiren vatandaşlara projelerini anlatan Çiftçioğlu, “1 Nisan’dan sonra sıcakta yanmadığımız, yağmur yağınca ıslanmadığımız, rahatça araçlarımızı park edebileceğimiz bir pazar yerine dair doğru çözümleri hayata geçirmek için projemiz hazır. Bostanlı Pazaryeri’mize bin 750 araçlık bir yer altı otoparkı kazandıracağız. Pazar esnafımızın işlerini engellemeden en modern tekniklerle pazar yerimizi daha konforlu hale gelmesini sağlayacağız. Komşularımızı daha konforlu, daha modern bir pazar yeriyle buluşturacağız. Haftanın en fazla iki ya da üç günü kullanılan kapalı pazar yerlerimizin haftanın yedi günü yaşayan modern mekanlar haline getireceğiz. Bu kapsamda organik pazar, ikinci el ve antika pazarı, kadın üretici pazarı gibi tematik pazarlar düzenleyerek Karşıyakalıların faydalanması sağlayacağız. Ayrıca herhangi bir doğal afet anında halkımızın toplanabileceği bir afet toplanma alanı olarak pazar yerlerimizi düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

    ‘’Mahallelerimiz için doğru projeleri çalıştık’’

    Akşam saatlerinde ise Çiftçioğlu seçim çalışmalarını Zübeyde Hanım ve Nergiz Mahallesi’nde sürdürdü. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde semt sakinleriyle buluşan Çiftçioğlu, doğru Belediyecilikle her bir vatandaşın hayatına dokunacağı projelerini dile getirdi. Nergiz Mahallesi’nde ise Mahalle Buluşması Programı’na katılan Çiftçioğlu, “Önümüzdeki beş yılımızı ilgilendiren, kent hayatımızı, günlük hayatımızı doğrudan etkileyecek seçimlerle karşı karşıyayız. Biz dün de burada yaşıyorduk. Bugün de burada yaşıyoruz. Yarın da bu kentin kaderini sizlerle beraber yaşayacağız, beraber paylaşacağız. Bizler dersimize çok doğru hazırlandık.  Yol arkadaşlarımızla birlikte projelerimizi, çalışmalarımızı ortaya koyduk.  Kalem kalem, rakam rakam hesabını da yaparak bir çalışma gerçekleştirdik.  ‘Hangi projeye ne kadar bir bütçe gerekir? Biz bu projeyi ne kadar sürede bitirebiliriz? Sosyal Belediyecilikte hepimizin günlük hayatına çocuğumuzdan emeklimize kadar ne gibi imkanlar ortaya koyabiliriz?’ bunların hepsine çalıştık. Biliyoruz şu an Karşıyaka Belediyemiz ciddi borç yükü altında. Zaman zaman personel maaşlarını gününde ödeyememe durumuyla karşı karşıya. Sıkıntılar var, biliyoruz. Ama Karşıyaka Belediyemizin kaynaklarını doğru yöneten, Belediyemizi yeniden yatırım yapabilir noktaya getirmek, bu kabiliyeti geliştirmek doğru Belediyeceliği bilen, dersini çalışan bir kadronun işidir.” dedi.

    Nergiz Pazar yeri geri geliyor 

    Günlük hayatın Karşıyaka'da gün geçtikçe zorlaştığını ifade eden Çiftçioğlu, “Nergiz Mahallemizin geçmişinde meşhur pazar yerimiz vardı. O pazar yerinde hepimizin ve esnafımızın ciddi hatıraları var. Göreve geldiğimizde pazar yerini mahallemize geri getireceğiz. Adaptif trafik uygulamasının olmaması, günlük hayatımızda bizleri zorluyor. Maalesef otopark problemimiz var. Dolayısıyla bir Belediyecilik nasıl yapılır, nasıl doğru organize edilir diye sorduğumuzda evden sabah çıktığımızda gideceğimiz iş yerine, çocuğumuzla alakalı vereceğimiz bir kararda, anne babamıza sunacağımız bir imkanda, çocuğumuz üniversiteyi, liseyi kazandığında ona sağlanacak imkanlarda gizlidir. Eğer bir belediye vatandaşının en güç, en acı anında onun yanında olabiliyorsa, imkanlarıyla hayatı kolaylaşıyorsa orada doğru bir belediyecilik vardır.” diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum