• Reklam

CHP'ye kimler adaylık başvurusu yaptı?

CHP İzmir’de milletvekili olmak isteyen isimler başvurularını yaptı. İşte o liste.

CHP'ye kimler adaylık başvurusu yaptı?
20 Mart 2023 - 17:44
Genel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerde aday adaylığı hareketliliği yaşanmaya devam ediyor.
İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde istifa genelgesinin tamamlanması ile birlikte aday adayları kesinleşmeye başlamıştı. Milletvekili aday adayı olmak isteyen isimler CHP Genel Merkezi’ne başvurularını gerçekleştirirken, kimlerin aday olup/olmayacağı merak konusu olmuştu.

MEVCUT VEKİLLERDEN BAŞVURULAR BAŞLADI
Aday adaylığı sürecinin başlaması ile birlikte merak edilen ilk isimler mevcut milletvekilleri olmuştu. Aday adaylığı için Ednan Arslan, Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç, Tacettin Bayır 1’nci Bölge’den ve Bedri Serter, Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat ise 2’nci Bölge’den yeniden milletvekili olmak için aday adaylığı başvurularını gerçekleştirdiği öğrenildi.


Rıfat Nalbantoğlu-Devrim Barış Çelik

PM’DEN O İSİMLER VEKİLLİK YOLUNDA
CHP İzmir’i Parti Meclisi’nde temsil eden, İzmir eski il başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve Devrim Barış Çelik 1’nci Bölge’den aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdiği öğrenildi.

24. Dönem İzmir'den CHP Milletvekili olan Rahmi Aşkın Türeli de milletvekilliği aday adayı olarak 1'inci bölgeden başvurusunu gerçekleştirdi.

GEÇMİŞ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANLARI BAŞVURUYU YAPTI
Urla Belediyesi’nin ilk kadın belediye başkanı Sibel Uyar, Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pektaş ve Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar 1’nci Bölge’den, Bergama Belediyesi eski Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise 2’nci Bölge’den aday adaylığı için Genel Merkez’e giderek başvurusunu gerçekleştirdiği öğrenildi.

ESKİ İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ DE BAŞVURULARINI YAPTI
Önceden CHP'de il ve ilçelerde farklı görevlerde bulunan isimler de aday adaylığı için başvurdu. CHP İzmir eski İl Başkanı Deniz Yücel 1'inci Bölge'den, İl eski yöneticisi Altan İnanç 1'inci Bölge'den, Kadın Kolları İzmir eski İl Başkanı Özgün Utku 1'inci Bölge'den, Karabağlar eski İlçe Başkanı Mehmet Türkbay 1'inci Bölge'den, il eski yöneticisi Fulya Alçay 1'inci Bölge'den, il eski yöneticisi Şener Akdemir 2'inci Bölge'den, Karşıyaka eski İlçe Başkanı Murat Serdar Koç 2'inci Bölge'den, il eski başkan yardımcısı Özcan Durmaz 2'inci Bölge'den, Karşıyaka Kadın Kolları eski Başkanı Alev İldeniz 2'inci bölgeden aday adaylığı için başvurdu.



KINAY DA ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
En dikkat çekici vekillik başvurularından biri ise Çevre Mühendisleri Odası eski Başkanı Helil İnay Kınay oldu. TMMOB’un yönetiminde yer alması beklenen Kınay, 2’nci Bölge’den vekil aday adayı oldu.


Tanju Çelik

AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU, CHP'YE GEÇTİ
CHP İzmir’den vekil aday adaylığı için başvuru yapan diğer isimler de dikkat çekti buna göre, Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin 1’nci Bölge’den, 2012-2014 yılları arasında CHP PM Üyeliği yapan  Saniye Nazik Işık 1’nci Bölge’den, Kent Konseyi Eski Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP eski Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç 1’nci Bölge’den, Ünlü sanatçı Onur Akın 2’nci Bölge’den, Tire Süt Kooperatifi eski Başkanı Mahmut Eskiyörük 2’nci Bölge’den, Behçet Uz Hastanesi Eski Başhekimi Tanju Çelik ise 2’nci Bölge’den aday adaylığı için başvuran isimler oldu.

Eski başhekim Tanju Çelik'in daha önce 2015 Genel Seçimleri'nde AK Parti'den aday adayı olmuştu. Çelik, vekillikten yana şansını bu kez CHP'den yana kullandı.

Ayrıca AK Parti'den istifa edip CHP'ye geçen iş insanı İlker Alkız da 1'inci bölgeden milletvekili aday aday olarak başvurdu. Bu isimlerin dışında aday aday olarak diğer başvuran isimler şöyle:
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in danışmanı Şakir Başak 1'inci Bölge'den, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı görevinden istifa eden Zekeriya Mutlu 1'inci Bölge'den, Çankaya Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Turgay Bozoğlu 1'inci Bölge'den, Sefer İpekli 1'inci Bölge'den, Muhsin Kurt 1'inci Bölge'den, CHP eski Parti Meclisi üyesi Elfin Tataroğlu 2'inci Bölge'den, YDK eski Üyesi Ebru Okay 2'inci Bölge'den, Kadın Kolları Genel Merkez yöneticisi Nurşen Balcı 2'inci Bölge'den (egedesonsöz)

YORUMLAR

  • 0 Yorum