• Reklam

Bezircilioğlu: Foça'nın eski devlet hastanesi binasını sattırmayacağız

İyi Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu Foça İlçesi’nde “Millet Bahçelerinin Finansmanı” projesinde kullanılmak üzere Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) devredilen eski Devlet Hastanesi binasında basın açıklaması yaptı.

Bezircilioğlu: Foça'nın eski devlet hastanesi binasını sattırmayacağız
20 Mart 2023 - 18:03

İyi Parti Foça İlçe Başkanı Bilgin Şahin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Sinan Bezircilioğlu’na ilçe ziyaretinde bazı il yönetim kurulu üyeleri ile Kınık İlçe Başkanı Olcay Oral ve Menemen İlçe Başkanı Yılmaz Karslı da eşlik etti. Parti binasından Eski Devlet Hastanesi Binası’na yürüyerek gelen İyi Partililer güzergah üzerinde bazı esnaf ve vatandaşlarla da sohbet ederek görüş ve isteklerini aldılar.

Reha Midilli caddesi üzerindeki eski hastane binası hakkında bilgi aldıktan sonra basın açıklaması yapan Bezircilioğlu Foça halkıyla birlikte binanın TOKİ’ye devrini kabul etmediklerini söyledi. Başkan Bezircilioğlu, “Foça’da Devlet Hastanesi yeni binası 2019 yılında hizmete açılmış, o tarihten itibaren eski bina atıl durumdadır. 87 yıl boyunca eski binasında hizmet veren Devlet Hastanesinin yerine yeni binasında hizmete açılmasını olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Eski binanın ise Foça Halkının beklentisi ve isteği doğrultusunda, Sağlık Ocağı, Aile Hekimliği, 112 Ambulans Hizmetleri, Yaşlı Bakım Hizmetleri gibi Sağlık Hizmetlerinde kullanılmaya devam etmesini talep etmekteyiz. Eski Hastane binası sekiz yıl önce 'sağlık tesisi olarak kullanılması' şartına bağlı olarak, Foça Reha-Necla Midilli Vakfı tarafından tam teşekküllü bir şekilde tadilattan geçirilmiştir. Ancak Sağlık Bakanlığı maalesef tadilat anlaşmasına uymamış, şehirleri arsa rantı üzerinden yapılandırmayı alışkanlık edinmiş zihniyetle Foçalının ve Vakfın iradesi hiçe sayılarak Haziran 2022’de TOKİ’ye devredilmiş, 11.01.2023 tarihinde ise 'Millet Bahçelerinin Finansmanı' kategorisine alınarak satışının önü açılmıştır. Bu gelişmeler üzerine Foça Reha-Necla Midilli Vakfı önemli bir adım atarak süreci yargıya taşımış ve alınan karardan geri dönülmesini talep etmiştir. Ayrıca; eski binanın güçlendirme ve tadilatının yapılarak yeniden sağlık tesisi olarak kullanılması durumunda binanın tüm güçlendirme ve tadilatlarının Vakıf tarafından yaptırılacağı da taahhüt edilmiştir.  Biz İYİ Parti olarak; 87 yıldır Foça Halkının hayatında şifa dağıtan tesis olarak yer eden bu binanın Millet Bahçesi finansmanında kullanılmasını ve TOKİ’ye devredilmesini ve satışa konulmasını asla kabul etmiyoruz. Eski Hastane Binasının yeniden sağlık tesisi olarak düzenlenmesini, Foçalının ve Vakfın iradesine, tercihlerine ve isteklerine saygılı bir yaklaşımla alınan bu hatalı karardan geri dönülmesini istiyoruz. Konunun ve yargı sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

HASARLI VE DAYANIKSIZ BİNALARIN GÜÇLENDİRİLMESİNE İZİN VERİLSİN

Bezircilioğlu ilçedeki yapı stoğunun depreme dayanıksız olduğuna da dikkat çekerek; “ Foça büyük ölçüde doğal ve tarihi sit alanı olarak sınıflandırılmıştır. Yapı stoğunun önemli bir kısmı tarihi vasıflı binalardan oluşmaktadır. Yaşanan depremler sonucu bazı binalarda hasarlar oluştuğu bilinmektedir. Foça’nın Sit alanında bulunması nedeniyle tadilat ve güçlendirme taleplerinin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından reddedildiği vatandaşlarımız tarafından ifade edilmektedir. Yapıcı yaklaşımlar ile vatandaşlarımızın talepleri yasal mevzuat çerçevesinde karşılanmalı ve bu mağduriyet ortadan kaldırılarak halkımızın evlerini depreme dayanıklı hale getirme taleplerinin önü açılmalıdır” diye konuştu.

15 MAYIS'A KADAR DAYANACAĞIZ SATTIRMAYACAĞIZ

Sinan Bezircilioğlu sözlerini, “Şunun şurasında 50 küsur gün kaldı. 15 Mayıs’a kadar dayanacağız. Bu satışı yaptırmayacağız. 15 Mayıs sabahı Türkiye yepyeni bir güne doğacak. Halkın dediği milletin dediği olacak” diyerek alkışlarla tamamladı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum