CHP'li vekili, CHP'li belediye başkanı yalanladı

    CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun Karaburun Mordoğan’daki bir spor sahasının ‘mülteci kampı’ olacağı iddiaları, CHP'li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan tarafından yalanlandı.

    CHP'li vekili, CHP'li belediye başkanı yalanladı
    04 Şubat 2023 - 13:11

    CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Karaburun ilçesinin Mordoğan mahallesinde yer alan ilçenin tek spor sahasının ‘mülteci kampı’ olacağı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.
    Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren 
    Milletvekili Kani Beko önergesinde,’’Türkiye’de nergis çiçeği üretiminin merkezi konumunda olan İzmir’in eşsiz doğası ve nergis çiçeğiyle ünlü Karaburun ilçesinde Irmaklar Tanrıçası Nana'nın oğlu Narcissus'un hikayesinede, konu olan  Mordoğan ve Karaburun’un tarihine de ışık tutan ilçeye iktidarın özenle eğilmesi gerekirken  Mordoğan top sahasına mülteci kampı kurulacağı bilgisi doğru mudur?’’ dedi.



    CHP’li Beko,’’Gençlerin ölüm tuzağı haline gelen madde bağımlılığının kullanımdaki artışın eğitim sistemiyle birlikte sporla çözüleceğini söyleyerek sokaklarda madde kullanımına itmeden onları spor faaliyeti ile kazanabileceğimizi artık görmemiz gerektiğine değinerek, 2 bin 500 seyirci kapasiteli sahanın çürümeye terk edilmesinin gerekçesi nedir?’’ diye sordu.



    CHP'Lİ BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA!
    Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan konuya ilişkin sosyal medya hesabından, ‘’Karaburun Kaymakamlığımız ile Karaburun Belediyemiz ortak çalışması neticesinde, yurttaşlarımızın da hassasiyeti göz önünde tutularak, ülkemizde ‘geçici sığınmacı’ olarak anılanların ilçemizde ‘geçici’ misafir edileceği bir mekan düzenlemesi yapılmış olup, olağanüstü durumlarda geçici sığınmacılar bu yerde misafir edilerek, devletin belirlediği ilgili Geri Gönderme Merkezlerine yönlendirileceklerdir. İlçemiz sınırları içerisinde herhangi bir spor sahası ya da başka bir yer, geçici sığınmacıların kalıcı biçimde kalacağı bir yer olarak belirlenmemiştir. Geçici sığınmacıların insani ve sağlık koşulları gözetilerek, ayrıca hemşerilerimizin hassasiyetleri doğrultusunda halihazırda faaliyette olan geçici merkez dışında, başka bir yer, böyle bir geçici bekleme-geçici konaklama merkezi olarak planlanmamıştır." açıklamasını yaptı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum