CHP'li başkan teleferik projesini eleştirdi! Valilik cevap verdi: O proje Büyükşehir'in

    Yapımı devam eden İzmir Şehir Hastanesi'ne yapılması planlanan teleferik hattı ile ilgili eleştiri yapan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin'e İzmir Valiliği'nden yanıt geldi. Açıklamada projenin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya atıldığı ve projenin büyütülmesi noktasında valiliğin tavsiyelerinin olduğu kaydedildi.

    CHP'li başkan teleferik projesini eleştirdi! Valilik cevap verdi: O proje Büyükşehir'in
    26 Ekim 2022 - 15:35
    İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in WORLD TÜRK tv'de Hasan Çölmekçi ve Erhan Hartaç'ın hazırladığı "Usta Kalemler' proğramında yaptığı açıklamalar gündem oldu. Vali Köşger programda, İzmir Şehir Hastanesi'ne teleferik hattı planlandığını söylemişti.
    İzmir'in Bayraklı ilçesinde yapımı devam eden Şehir Hastanesi için teleferik sisteminin kurulması konusunsa CHP'den itirazlar geldi. Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin'in itiraz ettiği proje ile ilgili valilikten açıklama geldi.



    Gültekin açıklamasında " Kalp krizi geçiren bir hastayı teleferikle mi taşıyacağız. Hastaneye gidecek bir vatandaş teleferikle mi ulaşacak. Bu trafik bunu kaldıracak mı? Çok ciddi bir problem. Biz de ilçe belediyemizden ve büyükşehir belediyemizden şunu isteyelim. Hazır kurslara başlamışken paraşütle ilgili bir kurs açsınlar. En azından vatandaşlarımız da madem teleferik çözümü varsa paraşüt eğitimlerini de başlatalım" dedi.

    Gültekin'e İzmir Valiliği'nden yanıt geldi. Açıklamada teleferik projesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce projelendirildiği ve valiliğin teleferik hattının deprem konutlarını da kapasayacak şekilde büyütülmesinin tavsiyedildiği kaydedildi.
     


    Valiliğin açıklaması şöyle:

    İzmir Şehir Hastanesinin ulaşımı ile ilgili olarak, son günlerde basına yansı yan spekülasyonlar hakkında kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu doğrultuda, bilindiği üzere, büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerde her türlü ulaşımın inşaası, düzenlenmesi ve koordinasyonu ilgili mevzuata istina den büyükşehir belediyelerinin görev ve sorumluluğunda bulunmaktadır.

    İzmir Şehir Hastanesinin ulaşımı ile ilgili konu bir yönüyle şehirler arası yolları da ilgilendirdiğinden valiliğimizce ilgili kurumların koordinasyonuyla yürütül mektedir. Dolayısıyla karayollarını ilgilendiren boyutunda Karayolları Bölge Müdürlüğü gerekli çözümü üretmekte, İzmir Büyükşehir Belediyesi de kendisi ile ilgili alanlarda üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışmaktadır.

    Ayrıca, söz konusu hastaneye ulaşımda teleferik kullanımı İzmir Büyükşehir Belediyesinin daha önceden üzerinde çalışmakta olduğu bir proje olup, deprem konutlarını kapsayacak şekilde genişletilerek hayata geçirilmesi valiliğimizce tavsiye edilmiştir.

    Şehir Hastanesi ile ilgili ambulans yolları da dahil tüm ulaşım çalışmaları eşgüdüm içerisinde yürütülmekte ve esas ulaşım, çevre yolu ile bağlantılı yollar dan sağlanacak olup "Teleferik ile hasta nakli" vb. söz konusu değildir.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum