CHP İzmir'de aday adaylarının tam listesi

    CHP’de parlamentoya İzmir milletvekili olarak girmek isteyenler aday adaylığı başvurularını yaptı. Listede parti üst yönetiminde görev alanlar ve milletvekillerinin yanı sıra birçok önemli isim yer aldı.

    CHP İzmir'de aday adaylarının tam listesi
    22 Mart 2023 - 21:35

    Siyasi partilerde genel seçim yolunda büyük bir aday adaylığı hareketliliği yaşanırken, başvuru sürelerinde sona gelinmesiyle listeler de büyük ölçüde şekilleniyor. 

    Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) de parlamentoya İzmir milletvekilli olarak girmek isteyenler başvurularını yaptı. CHP'de İzmir aday adaylığı listesinde parti üst yönetiminde görev alanlar ve milletvekillerinin yanı sıra birçok önemli isim yer aldı. 

    GENEL BAŞKAN VE BÖKE DIŞINDA TAM KADRO! 
    CHP İzmir'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Selin Sayek dışında yer alan milletvekillerinin tamamı aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

    YÜCEL İKİ BÖLGEYİ DE SEÇTİ 
    CHP İzmir'de parlamento yolu için il başkanlığı görevinden ayrılcan Deniz Yücel aday adaylığı başvurusunu hem birinci hem de ikinci bölgeden yaptı. 

    ESKİ BAŞKANLAR ADAY ADAYI 
    CHP İzmir aday adaylığı listesinde çok sayıda eski belediye başkanı da yer aldı. Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar 1. ve 2. Bölgeden, Konak Eski Belediye Başkanı Sema Pekdaş 1. bölgeden, Urla Eski Belediye Başkanı Sibel Uyar 1. bölgeden, Çiğli Eski Belediye Başkanı Hasan Arslan,  2. bölgeden, Seyrek Eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar 2. bölgeden, Bergama Eski Belediye Başkanı Mehmet Gönenç 2. bölgeden aday adayı oldu.

    DİKKAT ÇEKEN İSİMLER 
    CHP İzmir aday adaylığı listesinde çok sayıda dikkat çeken de yer aldı. Ünlü sanatçı Onur Akın İzmir, İstanbul ve Muğla'dan başvuru yaparken, Eski Devlet Bakanı ve Eski Aydın Milletvekili Yüksel Yalova birinci bölgeden aday adayı oldu. Öte yandan Esnaf ve Sanatkarlar Odası İzmir Şubesi Eski Başkanı Zekeriya Mutlu, Tire Süt Kooperatifi Eski Başkanı Mahmut Eskiyörük, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Eski Başkanı Helil İnay Kınay ikinci bölgeden, Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin birinci bölgeden, Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Misket Dikmen de birinci bölgeden aday adayı olan isimler arasında yer aldı. 

    ESKİ VEKİLLER DE LİSTEDE
    Öte yandan CHP'de yapılan son ön seçimde İzmir'de birinci bölgede birinci sırada yer alan Musa Çam aynı bölgeden ve 24. Dönem CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli de ikinci bölgeden aday adayı oldu. 











    YORUMLAR

    • 0 Yorum