AK Parti İzmir'de kimler aday adayı

    AK Parti’de yoğun trafik başvuru süresinin son gününde de devam etti ve İzmir listesi belli oldu. Toplam 202 ismin aday adaylığı başvurusunda bulunduğu AK Parti İzmir listesinde sürpriz isimler de yer aldı.

    AK Parti İzmir'de kimler aday adayı
    22 Mart 2023 - 21:26

    Genel seçime doğru geri sayıma geçilirken, siyasi partilerde büyük bir aday adaylığı hareketliliği yaşanıyor. AK Parti’de trafik başvuru süresinin son gününde de devam etti ve İzmir listesi belli oldu. 

    Toplam 202 ismin aday adaylığı başvurusunda bulunduğu AK Parti İzmir listesinde sürpriz isimler de yer aldı. 

    YILDIRIM YENİDEN İZMİR ADAY ADAYI 
    AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başvuru süresinin son saatlerinde kararını vererek yeniden İzmir 1.Bölge aday adayı oldu. 

    VEKİLLERİN BAŞVURULARI TAMAM 
    Buna göre mevcut milletvekillerinden Mahmut Atilla Kaya, Mehmet Ali Çelebi, Cemal Bekle ve Ceyda Bölünmez Çankırı 1., Hamza Dağ, Alpay Özalan, Yaşar Kırkpnar ve Necip Nasır ise 2.bölgeden aday adaylığı başvurusu yaptı. 

    SÜREKLİ 2.BÖLGE
    Öte yandan milletvekilliği hedefi için 4 yıldır yürüttüğü il başkanlığı görevinden istifa eden Kerem Ali Sürekli de 2.bölgeden aday adaylığı başvurusu yapan isimler arasına girdi. 

    ESKİ BAŞKANLAR DA LİSTEDE 
    AK Parti'de İl Eski Başkanı Bülent Delican'ın yanı sıra Kemalpaşa Belediye Eski Başkanı Arif Uğurlu da başvuru yaparak 2.bölgeden aday adayı oldu. 

    DİKKAT ÇEKEN İSİMLER 
    AK Parti’de İzmir aday adaylığı listesinde dikkat çeken bir çok isim de yer aldı. AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ve Aydın Milletvekili Kuvvet Erim İzmir’den aday adaylığı başvurusu yaparken, Kürt siyasetinin önemli isimlerinden AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu’nun da adresi İzmir oldu. 

    Öte yandan geçmiş dönemlerde Karabağlar ve Buca’da kaymakamlık yapan ve 2 depremle yaşanan büyük felaketin ardından Elbistan’da görevlendirilen Mehmet Sadık Tunç da İzmir 1.bölgeden aday adaylığı başvurusu yaptı. 














    YORUMLAR

    • 0 Yorum