Çeşme'deki yangının sebebi o işçiler mi?

    İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, yangının çıkış sebebi de belli oldu. Çiftlikte kaynak yapan işçilerin sıçrattığı kıvılcım nedeniyle çıktığı öğrenilen yangında ihmali olan kişiler hakkında adli işlem başlatıldı.

    Çeşme'deki yangının sebebi o işçiler mi?
    13 Temmuz 2022 - 19:26 - Güncelleme: 13 Temmuz 2022 - 19:33

    Çeşme Kutlu Aktaş Barajı yakınlarında bulunan makilik alanda saat 13.30 sıralarında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri; 3 uçak, 6 helikopterle havadan, 30 arazöz ve 4 dozer ile karadan müdahale ederken alevler, Rüzgar Enerji Santralleri'nin de (RES) etrafını sardı. Ayrıca İzmir-Çeşme otoyolunun Uzunkuyu mevkii, makilik alanda çıkan yangın nedeniyle trafiğe kapandı.

    Kaynaktan çıkan kıvılcımın sıçraması sonucu yangın çıkmış

    Öte yandan edinilen bilgiye göre yangının, bölgede bulunan bir çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaptığı esnada çıkarttığı kıvılcım nedeniyle çıktığı öğrenildi. Ayrıca yangında ihmali olan kişiler hakkında adli işlem başlatıldı. Bölgedeki şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınması güçleşirken, ekiplerin alevlerle mücadelesi sürüyor.

    ALEVLER İZMİR-ÇEŞME OTOYOLUNA İNDİ

    İzmir'in Çeşme ilçesinde makilikte başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle Zeytineli mevkisine ve İzmir - Çeşme otoyolunun bir bölümüne de sıçradı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 helikopter ve 3 uçak ile havadan, 15 arazöz ile karadan bölgede alevlere müdahale sürüyor. İzmir-Çeşme Otoyolu trafiğe kapatıldı. Sürücüler, Zeytinler gişelerinden İzmir-Çeşme eski yoluna yönlendirilmeye başlandı.

    TUNÇ SOYER'DEN YANGIN AÇIKLAMASI

    Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yangınla ilgili açıklama yaptı. Yaklaşık 1 saat önce yangının kontrol altına alındığını belirten bir paylaşım yapan Başkan Soyer daha sonra, "Çeşme Otoyolu'nun kuzey tarafındaki yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Ancak otoyolun güney kısmına sıçrayan yangın Zeytineli çevresinde rüzgarın etkisiyle büyüdü. Ekiplerimizi, orman yangın söndürme ekiplerine takviye olarak buraya yönlendirdik" yazılı ikinci bir paylaşımda daha bulundu.

    BAŞKAN ORAN: OVACIK'TA DA YANGIN BAŞLADI
    Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, şunları kaydetti:
    “Ovacık bölgemizde de bir yangın haberi geldi. Ben şimdi oraya geçiyorum. Az önce Karaköy bölgesindeydik, Karaköy Karacahisar bölgesinde başlayan yangın, yaklaşık 50 hektara yayıldı. Bir çiftlikte elektrik kaynağı yaparlarken, başlamış. Önce makilik alanda, sonra zeytinlik ve çam ormanlarına atladı ve otobanı da atlayarak karşı tarafa zeytinli köyüne doğru geçti. Şu anda 80’in üzerinde araç, 200’e yakın personel burada söndürme çalışması yapıyorlar. Yangın çok kuvvetli. Diğer yangınla ilgili net bilgim yok, şu anda oraya gidiyorum. Çeşme otobanı iki yönde geliş-gidiş kapalı. Şu anda eski İzmir yolumuz çalışıyor. O da adım adım ilerliyor diye biliyorum. Rüzgar bugün bizi sevmiyor, sadece çeşmede değil, bu sıcak ve kurak günlerde yangına karşı çok dikkatli olalım. Mangal yakarken, sigaramızı söndürürken, cam kırıklarına her şeye dikkat edelim çünkü ciğerlerimiz yanıyor.”


    YORUMLAR

    • 0 Yorum