• Reklam

Çeşme'de  yelkenli yatta 50 göçmen yakalandı 

İzmir'in Çeşme ilçesinde, yasadışı yollarla yelkenli yat ile yurt dışına kaçmaya çalışan 50 yabancı uyruklu göçmen ile Ukrayna uyruklu 2 organizatör yakalandı.

Çeşme'de  yelkenli yatta 50 göçmen yakalandı 
12 Mart 2021 - 21:11
Bahri Karataş 

İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ve MİT Bölge Başkanlığı ile koordineli olarak göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda, yurtdışına yasadışı yollardan göçmen kaçakçılığı yapılacağı ihbarı üzerine harekete geçildi. 

 Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde; İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığına bağlı unsurlar bugün saat 12.00'da operasyon için düğmeye bastı.

Ekipler, Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi  açıklarında yabancı bayrak!ı yelkenli yat içerisinde Suriye, Filistin ve Irak uyruklu (50) düzensiz göçmen ile birlikte organizatör olduğu değerlendirilen (2) Ukrayna uyruklu şüpheli şahıs yakaladı.

Yakalanan Göçmenleri ve organizatörler kıyıya çıkartıldı.Göçmenler, sınırdışı edilmek üzere İzmir İl Göç Idaresine götürüldü. Iki organizatör ise işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. 

 İzmir İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum