Çeşme Belediyesi 12 milyonluk arsa satacak

    Çeşme Belediyesi, Alaçatı'da bulunan üç parsel arsayı 16 Ağustos'ta yapılacak ihaleyle satışa çıkardı.

    Çeşme Belediyesi 12 milyonluk arsa satacak
    23 Temmuz 2021 - 13:03 - Güncelleme: 23 Temmuz 2021 - 13:50
    Türkiye’de son yıllarda baş gösteren ekonomik kriz ve 2020’nin Mart ayından itibaren de hem gündelik hem de ticari hayatı olumsuz etkileyen pandemi sebebiyle iş yerleri ve bazı kamu kurumları mali açıdan zor günler geçiriyor. 
    Yerel yöneticiler zaman zaman ellerinin kollarının bağlandığını ifade ediyor. Özellikle belediyeler bir yandan personel ücretlerini öderken diğer taraftan da faaliyetlerini yerine getirme amacıyla mülkiyeti kapsamındaki taşınmazları satma yolunu tercih ediyor. 
    Bu kapsamda İzmir’de de belediyelerin bazı dönemlerde aldığı satış kararlarına bir yenisi daha eklendi. İzmir’in dünyaca ünlü turizm ilçesi Çeşme’de belediyenin sahip olduğu 3 taşınmaz için ihale yapılması kararlaştırıldı. 



    Alaçatı Mahallesi’nde yan yana bulunan 3 parselin toplamda 12 milyon 150 bin TL’lik muhammen bedel belirlenerek satılması uygun görüldü. İhalelerin 16 Ağustos Günü yapılacağı belirtildi. İlk taşınmaz için saat 14:00’te başlayacak ihalelerin 30 dakika aralıklarla gerçekleşeceği öğrenildi. Son ihalenin ise saat 15:00’te start alacağı aktarıldı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum