Bornova Meclisinde akaryakıt istasyonu tartışması

    Bornova Meclisinde akaryakıt istasyonu tartışması

    Bornova Belediye Meclisi 2023 yılının son meclisini Başkan Mustafa İduğ yönetiminde gerçekleştirdi.  Meclise dört komisyonun oy birliğiyle imar komisyonun da oyçokluğuyla reddettiği akaryakıt istasyonu izninin gündemde kalması damgasını vurdu.

    Bornova Meclisinde akaryakıt istasyonu tartışması
    02 Aralık 2023 - 11:05
    Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, konuyla ilgili kendilerine gelen dilekçelere işaret ederek, “Bize gelen iki tane dilekçe var. Dilekçe veren yatırımcı şirket. Bir de oradaki halk. Konunun gündemde kalmasını istiyor. İstinaf  mahkemesinin sonucunu beklememiz isteniyor” dedi.


    TAŞTAN: NEDEN GÜNDEMDE TUTUYORSUNUZ?
    AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan da,  mahkeme kararı beklenecekse konunun neden meclise getirildiğini sorarak, “Madem mahkeme kararı beklenecek neden gündeme getirdiniz? Dolayısıyla usulde bir hata var. Gündeme almamız dördüncü ay oluyor. Dava bundan önce başladı. Mahkeme kararı varsa işin içinde günü geldiğinde sonuçlanır. Şerhler konulmuş. Alan yeterli değil. Mahkeme sonucu ne olursa olsun konu binlik ile ilgili değil. Bu büyükşehirle ilgili bir hadise. Açılan davalar daha önce vardı. Madem sonuç beklenecek neden dört aydır uğraşıyoruz?” sözlerine yer verdi.

    Başkan İduğ da, gelen iki dilekçeyi dikkate aldıklarını tekrar ederek, “Vatandaş ve yatırımcı gündemde kalmasını istiyor. İstinafta sonuçlanması sürerse bakılır. Bizi ilgilendiren taraf bu iki dilekçe” dedi.


    İYİ PARTİLİ SEVİNÇ: HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYORSA BEKLENECEK
    İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç de, “Mahkemelerin kararı sonucu biz bir irade koyacağız ortaya. Yasal merci ne derse belediyemiz buna uymak zorundadır. Hukuki süreç devam ediyorsa beklenecek” diye konuştu.

    Bunun üzerine Taştan, Bornova Belediye Meclisi’ni ilgilendiren bir dava olmadığının altını çizerek, “Bizim belediye meclisi bunu gündeme aldıktan sonra açılan bir dava var mı? Bizi bağlayan bir süreç değil. İzmir Büyükşehir’den geçmiştir. Tek karar vermeyen komisyon İmar Komisyonudur. Mahkeme Bornova özelinde bir dava olmadığı için bize bir şey denilmeyecek. O mahkeme üç sene devam ederse biz bu konuyu üç sene gündemde mi tutacağız. Ortaya meclis bir irade koymuş. Sonra dönüyoruz mahkemeyi bekliyoruz diyoruz. Madem mahkeme var neden gündeme alıyoruz. Gündeme bekletmek için mi alıyoruz? İrademizi dört ay sonra gündeme getiriyorsunuz” açıklamasını yaptı.

    Tartışmanın ardından yapılan oylamada konu oyçokluğuyla kabul edildi.



    İL DIŞINA ÇIKTIĞINIZDA GÖREVLENDİRME YAPTINIZ MI?
    Mecliste gündeme gelen konulardan biri de Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un il dışında olduğu tarihlerde görevlendirme yapıp yapmadığıydı. Daha önce verdikleri önergeyi hatırlatan Taştan, “Geçtiğimiz ayda bir önergemiz olmuştu. İl dışındayken bıraktığınız vekilleri sormuştuk. Temmuz’dan sonra hiç vekil bırakmadığınız görülüyor. Hiç il dışına çıkmadınız mı?” dedi.

    İduğ da, “Tabii ki çıktım. Ama bu teknolojik ortamda buna gerek duymadık. Elektronik imza var. Çalışmalarımızı böyle sürdürdük. Bunun yasal olmayan bir yanı yok” cevabını verdi.

    Taştan, belediye kanununa uyma zorunluluğu olduğunu vurgulayarak, “Hukuki olarak böyle bir zorunluluk var.  Ayrıca bu teknolojiye Temmuz’dan sonra mı geçildi? Bunları bir tavsiye olarak değerlendirin. Biz hala olmadık konularla ilgili mahkemelere gidiyoruz. Birini bırakmanızda bir sorun yok. Ayrıca birimlerde değişiklik var. Ama bu konuda bir bilgilendirme yok. Biz belediye kanununa bağlıyız. Buna da uymalıyız” açıklamasını yaptı.

    BAŞKAN İDUĞ: SAYIŞTAY BULGUSU KAÇAK YAPI YIKIM KONUSU
    AK Parti Grubunun talebiyle Sayıştay Denetim Raporu hakkında da bilgi verildi. Başkan İduğ,  “Sayıştay’ın bulgusu kaçak yapı yıkım konusudur. Tabloya baktığımızda bu meclis yıkım konusunda nasıl hareket etmiş. 219 bina yıkılmış. 71 tanesi tebligat, 59 tanesi de ihaleyle yıkılmış. Tabii kaçak bina sayısı 4 bin 744 binanın daha yıkılması lazım. İhaleye giren bina sayısı yok. Pandemide de pek yol alınamadı” bilgisini verdi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum