Bayraklı Meclisinde 'logo' tartışması!

    Bayraklı Meclisinde 'logo' tartışması!

    Bayraklı Belediyesi’nin meclisindeki hizmet sunumu logo tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

    Bayraklı Meclisinde 'logo' tartışması!
    02 Aralık 2023 - 11:01 - Güncelleme: 02 Aralık 2023 - 11:04
    Bayraklı Belediyesi Aralık ayı Olağan meclis Toplantısı, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi. Hizmet üzerinde yapılan sunumun ardından belediyenin bir önceki logosuyla ilgili patent iddiaları gündeme geldi. Daha önce 8 milyon liraya yaptırıldığı iddialarıyla gündeme gelen logo tartışması yeniden meclise damgasını vurdu.

    ‘HİZMET’ SUNUMU!

    Bayraklı Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar Meclis’in açılışının ardından sunum gerçekleştirdi. Belediyenin başkan yardımcısı tarafından gerçekleştirilen sunumda, “4 ayrı bölgede revizyon imar planları çalışmaları yaptık. Bu çalışmalarımızın 3’ü yürürlüğe girdi.  Bu arada bizim en çok zamanımızı alan depremdi. Depremden hemen sonra ilk yaptığımız şey, yerleşilebilir alanların raporlarıydı. Yerleşilebilir alanlarımız büyük bir çoğunluğunun etütlerini yapmıştık. Şu anda Bayraklı’da imar planlarına altlık teşkil eden etütlerimiz tamamlandı. Ağır ve orta hasarlı binalarda oturan vatandaşlarımızın başvuruları ile bir sorun ile karşı karşıya olduğumuzu fark ettim. Yıkılan binalar ilk hallerindeki metrekarelik ile yapılamıyordu. Müdürlüğümüz bu konuda harekete geçti. K sınırlarımızı belirledik, plan notlarımızı düzenledik ve Büyükşehir’e illettik. Orada da onaylandı. Dönüşümü hızlandırabilmek için K sınırı içinde olan binalarda yüzde 10’luk inşaat artışı ön gördük. Parsel bazında yüzde 20, ada bazında ise yüzde 30 olacak şekilde değişiklik onaylandı. 2020 İzmir Depremi’nde, deprem anında 7 bina yıkıldı. Bakanlık tarafında 33 bina acil olarak yıkıldı, 6/A Maddesi’ne göre yıkılan bina sayısı 31. İlçemizde 108 ağır hasar alan bina yıkıldı. Bunların 61’i 5 kat ve üzere. Orta hasar alan yapı sayısı ise 122, 5 kat ve üzere 62 yapı var. Riskli Yapı Tespit için 337 kişi başvurdu. İlçe genelinde 265 bina yıkıldı. Her gün yeni başvurular gelmeye devam ediyor, bu durağan bir şey değil” ifadeleri kullanıldı. 



    İZMİR'İN KALBİ OLDUĞUNUN İSPATI

    Gerçekleştirilen sunumun ardından Cumhur İttifakı kanadından Sandal’a hizmet noktasında eleştiriler geldi. Hizmet noktasında başlayan eleştiri logo tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Sandal, “Kent kimliğini olmadığı her yer talanın ve yağmanın olduğu yerlerdir. Eğer bir kentin kimliğini oluşturursanız o kent tarihiyle ve gelecek vizyonuyla İzmir’in kalbi olduğunun ispatıdır. İlk önce logomuzun ücretine itiraz ettiniz. O bizim resmi logomuz değil. O bizim patentini almadığımız bir logoymuş. Ben size onu getireceğim” dedi.



    PATENTİ NE ZAMAN ALDINIZ? 

    Sandal’ın patent çıkışına AK Parti Grup başkanvekili Abdullah Aktaş’tan tepki geldi. Aktaş, “Kalbin logosunu ne zaman aldınız? Patentini ne zaman aldınız?” ifadeleri ile tepki gösterdi. Sandal, “Logo şu anda kimde? Bayraklı Belediyesinde” açıklaması ile Aktaş’a yanıt verdi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum