Bornova Meclisi
  • Reklam

Bornova Meclisi'nde 'BAL' gerginliği: Seviyeyi aşağıya düşürmeyin!

Bornova Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ başkanlığında gerçekleşti. CHP'li ve AK Partili Meclis Üyeleri arasında yaşanan gerginlikler sonrasında Başkan İduğ, "Seviyeyi aşağıya düşürmeyin. Her şeyin bir haddi hesabı var" sözleriyle tepki gösterdi.

Bornova Meclisi'nde 'BAL' gerginliği: Seviyeyi aşağıya düşürmeyin!
04 Ocak 2024 - 10:06
Bornova Belediyesi'nin Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın Birinci Oturumu Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ  yönetiminde gerçekleşen Meclis Toplantısı, Başkan İduğ’un yeni yıla dair iyi dilekleri ile başladı.

Başkan İduğ, kayıpsız bir yıl temennisinde bulunarak savaşların bittiği, çocukların ölmediği, barışın hakim olduğu bir 2024 yılı diledi.

AK Parti ve İYİ Parti ilçe başkanları ve grup başkanvekilleri ile 2024 pastası kesen Başkan İduğ 2023’e ‘güle güle’ dedi.



"BORNOVA BELEDİYESİ 2024'E KASASINDA 247 MİLYON TL İLE GEÇTİ"

2023 yılının en önemli konularından birinin  ekonomi olduğuna dikkat çeken Başkan İduğ, “ Bornova Belediyesi 2024’e borçsuz geçen ve kasasında 247 milyon parayla 2024’e geçiş yapmış oldu. Buradan tüm meclis üyelerimize ve bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından  Bornova Belediyesi denetim komisyonu üyelerinin gizli oyla seçilmesine geçildi. Yapılan gizli oylamada Halit Aksu 30, Kadir Yıldız 30, Hülya Uğurlu 30 , Sait Tatlı 27, Adem Kasacı 27 oy aldı.

Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında; 1-2-3-4-5-6-7-8-9 ve 10’ncu maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

“BORNOVA’DA SAĞLIK KULÜBÜ OLUŞTURDUK”

Bornova’nın İzmir’de oynanan 9 bin amatör müsabakanın hemen hemen yarısından fazlasına ev sahipliği  yapan bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan İduğ, “1877 yılında ilk futbol Bornova’da oynanmıştır.  İzmir deyince, futnol deyince akla Bornova gelir. İzmir’de 270’in üzerinde amatör kulüp varken Bornova’da 54 amatör spor kulübüne ev sahipliği yapıyoruz. Bu kulüplere uzun dönemdir yaptığımız en büyük destek paradan çok daha kıymetli tesis, saha imkanı sağlamak. Bunun dışında lojistik olarak transferlerine araç taleplerini yerine getirerek destek veriyoruz. Şimdi bir yenisini daha ekledik. Türkiye’de ilk defa olan bir çalışmayı duyacaksınız. Bunu daha önceden Meclis’te söylemiştim. Ama gerçekleştirdik.  Garajın karşısındaki basketbol salonumuzun ikinci katında bir amatör sporcuların ücretsiz iyileşmesine, fiziksel kondisyonlarına destek verecek bir çalışma başlattık.  Bornova’da amatör sporcuların gidip tedavi olabilecekleri, iyileşebilecekleri bir sağlık kulübü oluşturduk. Bu da ücretsiz.  Dolayısıyla biz sosyal devlet, toplumcu belediyecilik anlayışını tam olarak yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

“PARA BENİM İÇİN İKİNCİ PLANDA”

Başkan İduğ, amatör kulüplere para desteği vermek yerine ayni olarak destek vermenin çok daha mantıklı geldiğini belirterek, “Biz başladığımız günden beri tesis yapmak üzerine çalıştık.  Yapmaya devam ediyoruz. Para benim için ikinci planda. 2024 yılı olması gereken asgari ücretteki yüzde 49’luk farkın aynı şekilde yansımasını ihtiyacı olan spor kulüplerine mali destek vereceğiz.” dedi.

“PARAYI DAĞITMAK KOLAY, ZAMANINDA DAĞITMAK ÖNEMLİ”

Uzun yıllar spor kulübü başkanlığını yaptığını vurgulayan İduğ, “Parayı dağıtmak kolay, zamanında yerinde dağıtmak önemlidir. Ben lisans dönemlerinde dağıtılmasını söyledim. Parayı bütün olarak dağıtmak yerine doğru zamanlama ile dağıtılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

"BİR ÇİVİ BİLE SATMADIK"

 AK Parti Meclis üyesi Sait Tatlı'nın  "Taşınmazlarımıza sahip çıkarken satarak mı sahip çıkacağız?" diye sormasına Başkan İduğ, “Beş yıldır hiç kullanmadığım bir kelime satma kelimesi. Bir çivi bile satmadık diye bir iddiam var. Gördüğünüz yerler 1 metrekare, 3 metrekare, 5 metrekare. Sayıştay’ın talebi; kamunun yükünü azaltıp temizlik yapın. Burada meclisin alması gereken karar şudur; 10 metrekarenin altında ne kadar yer varsa talep gelmese bile temizlemektir. Bu satma değildir, yükü azaltmaktır. Bir dahaki dönemde bunu gündeme getireceğim” sözleriyle yanıt verdi.

CHP'Lİ GÜRSUL:BAKAN TEKİN'İN  DÜNYA GÖRÜŞÜ ORTADADIR

CHP Grup Başkanvekili Bahar Gürsul’un Bornova Anadolu Lisesi’nde yer alan korunun kesilmesi ve mülteciler için yapıldığı öne sürülen anaokulu inşaatını gündeme getirmesi Meclis'te tartışma yaratarak seslerin yükselmesine neden oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bütçe görüşmelerinde ‘tarikat ve cemaatler’ üzerine yaptığı konuşmayı hatırlatan Gürsul, “Bornova gündemini 3-4 gündür meşgul eden bir konu var. Biliyoruz ki iktidar artık talan iktidarına dönmüş durumda. Bu talanlarla toprağımızı, ormanımızı, suyumuzu koruyamıyoruz. Milli olması gereken Milli Eğitim Bakanı, milli olmayan söylemleri dile getirmektedir. Bütçe görüşmelerinde tarikat cemaat yapılarla 10 tane protokolümüz var, bunlara devam edeceğiz dedi. Bu ifadelerden anlaşılıyor ki Bakan Tekin’in dünya görüşü ortadadır” dedi.

BAŞKAN İDUĞ: KİMSEYE SİYASET YAPMASI İÇİN MÜSAADE ETMİYORUM

Başkan İduğ, AK Partili Tatlı'nın CHP'li Gürsul’un ifadelerine tepki göstererek “Genel siyasete ne gerek var ki! Yönlendirme yapmasın" sözlerine, “Kimseye siyaset yapması için müsaade etmiyorum” diyerek tepki gösterdi.

CHP’Lİ GÜRSUL: NEDEN BORNOVA ANADOLU LİSESİ'NİN BAHÇESİ?

Bornova Anadolu Lisesinin bahçesine mültecilere yönelik anaokulu projesinin inşa edilmesinden velilerin çok rahatsız olduğunu ve bu nedenle okul bahçesinde velilerin nöbet tuttuklarına dikkat çeken CHP'li Gürsul, "Sormak istiyorum; neden Bornova Anadolu Lisesi’nin bahçesi? İzmir’de Bornova’da yer kalmadı mı? Bornova Anadolu Lisesi LGS’den belli bir yüzdelik dilime girmiş olan öğrencilerin yatılı olarak okuduğu lise aynı zamanda. Çocuğumun kaydı zamanı yer sorunu olduğundan bazı öğrencilerin kayıtlarını sildirdiğini öğrenmiş ve çok üzülmüştüm. Yurttan tutun pansiyondan tutun yemekhanesine kadar birçok ihtiyacı varken, bunlar yapılmıyorken, lisenin bahçesine mültecilere yönelik anaokulu yapılmasını ne akılla ne vicdanla açıklayamıyoruz. Ben açıkçası tek bir cevap buluyorum; Bornova Anadolu Lisesinin nitelikli ve donanımına karşı düşmanca tavır olarak görüyorum. Milli Eğitim Bakanının da önceki söylemleri de bunları düşünmeye itiyor. Bakanın Türk gençliğini düşünen bir bakan olmasını diliyorum. Bu inşai faaliyetinin anaokulu değil de okulunun ihtiyacına yönelik bir alana çevrilmesini diliyorum” sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

BAŞKAN İDUĞ:MEB KARAR ALDIYSA YAPAR

Ağaçların eksilmesi ile ilgili ciddi tepkiler olduğunu açıklayan Başkan İduğ, "Biz Bornova Anadolu Lisesinin içinde ilave okul yapılması ile ilgili ruhsatı verdik. Biz okulun genişlemesiyle ilgili olması gereken izni verdik. Ağaçların kesilmesi için vermedik. Burada mültecilerle ilgili anaokulu yapılması konusu bizim meclisimizin konusu değil. Milli Eğitim Bakanlığı bu kararı aldıysa yapar. İlçe Eğitim Müdürlüğünü taleplerini 5 yılda yerine getirirken bunların içinde 2 tane anaokulu için ruhsat vermişiz. Bizim herhangi bir vermeme ihtimalimiz yok. Biz bunu okulun genişlemesi için hızlı bir şekilde geçirdik. Bizim verdiğimiz ruhsat, Anıtlar Kurulundan gerekli izinleri aldıktan sonra okul olarak ruhsat kestik. Orası sit alanı. Biz olması gereken eğitim adına yapmamız gereken çalışmayı yaptık. Eğitim ile ilgili olması gereken her şeye jet hızıyla cevap veririz. Mülteci konusu ve ağaç kesilmesi konusu bizlere iletilen şikayetlerden” dedi.

BAŞKAN İDUĞ: HEPİMİZ CEMAATLERE KARŞIYIZ!

Meclis'te sisyaset yapılmasına müsaade etmediğini vurgulayan Başkan İduğ , “Hepimizin cemaatlere karşı olduğunu biliyoruz. Bu ülkenin cemaatlerle ne noktaya geldiğini biliyoruz. Ben mecliste siyaset yapılmasına müsaade etmiyorum. Biz Bornova Belediyesi olarak Milli Eğitim Bakanlığının talebini yerine getirdik” açıklamasında bulundu.

İDUĞ: SEVİYEYİ AŞAĞIYA DÜŞÜRMEYİN!

CHP'li Gürsul’un tekrar söz almak istemesi Meclis'te seslerin yükselmesine neden oldu. Seslerin yükselmesi üzerine Başkan İduğ tartışmaların sonlanması için oturumu sonlandırmak istedi.

AK Partili meclis üyesi Adem Kasacı’ya Başkan İduğ’un söz vermemesi üzerine Kasacı sesini yükselterek İduğ'un kendisine söz vermesini istedi.

Israr üzerine tepki gösteren İduğ, “Seviyeyi aşağıya düşürmeyin. Her şeyin bir haddi hesabı var. Haddini aşma. Ben herkese söz verdim. Kifayeti müzakereyi verdim. Gerekli konuşmalar yapıldı ve kararlar alındı” diyerek meclisi sonlandırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum