Bayraklı Belediye Meclisi

    Bayraklı Belediye Meclisi'nde gündem 4,5 yıllık hizmet: Vaatlerinizi yerine getiremediniz!

    Bayraklı Belediye Meclisi’nde gündem seçim döneminde verilen vaatler oldu. AK Parti Grubu’ndan Serdar Sandal’a hizmet noktasında eleştiriler geldi.

    Bayraklı Belediye Meclisi'nde gündem 4,5 yıllık hizmet: Vaatlerinizi yerine getiremediniz!
    04 Ocak 2024 - 10:01
    Bayraklı Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, Serdar Sandal başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Sandal’ın hizmet sinevizyonuna AK Parti’den eleştiri geldi. AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Aktaş, “Sunumlarda bir tane vaat görmek istedik. Başkan yardımcımızı tebrik ediyorum, söz vermediği halde parkları yenilemiş. Sizden daha çok çalışmış. Siz vaatleri yerine getiremediniz” ifadelerini kullandı. Sandal, Aktaş’a “Biz görev sürecimizde, kamu menfaati neyse elimizden geleni yaptık” ifadeleri ile yanıt verdi.



    ‘YARDIMCINIZ SİZDEN DAHA ÇOK ÇALIŞMIŞ’
    Gündem dışı söz alan AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Aktaş, “Sunumların yüzde 70’i revizyondu. 21 tane yeni park deyince siz farklı algıladınız. Bu alanlar zaten yeşil alandı. Bu görevler zaten belediyenin yapması gereken icraatlar. Tek yeni yapılan park Matematik ve zeka oyunları parkı. Adalet mahallesinde 1 tane park var. Başka park yok. Ben yine de Başkan yardımcımızı tebrik ediyorum, söz vermediği halde parkları yenilemiş. Sizden daha çok çalışmış. Siz vaatleri yerine getiremediniz. Pazar yerlerine servis uygulaması neden 4,5 yıl sonra başladı ve hangi mahallelere yapılıyor? 5 yılı tamamladınız, sizin adaylığınız kesin değil. 5 yılda sadece 5 muhtarlık açtınız, tebrik ediyorum. Sunumlarda bir tane vaat görmek istedik. Doğançay’da mesir alanı açacaktınız, ördekler yüzecekti. Buraya da bir çivi çakılmadı. Birçok yerde kaldırım düzenlemesi yapılmış onları da Büyükşehir Belediyesi yapmış” dedi.



    ‘GÖREVİMİ YAPTIM’
    Eleştirilere yanıt veren Başkan Serdar Sandal, “Bir belediyenin yaptığını anlatmasından doğal iş yok. Sizde yol, köprü, hastane yapıyorsunuz ve açılış yapıyorsunuz. Kamu görevlisi buraya gelerek hizmetleri anlattı. Adresleri verelim inceleme yapın. Biz görev sürecimizde, kamu menfaati neyse elimizden geleni yaptık. Depreme, pandemiye, ekonomik krize ve baskılara rağmen ben görevimi yaptım. Muhalefet olarak tabi eleştireceksiniz ama takdir vatandaşın. Biraz vicdanlı olmanızda fayda var. Hep beraber depremi yürüttük. Türkiye’de herkese örnek olacak kampanya hazırladık. Çadır süreci bir ayda bitti, vatandaşlarımız konutlara yerleşti. K sınırlarıyla hakları koruduk. Yüzde 20 imar verdik. Halk Konut ile sürece müdahil olduk. Bunları görmezden gelirsek birbirimize yazık ederiz. Birbirimizi negatif görürsek doğru olmaz” diye konuştu.



    KENT MEYDANINA YENİ İSİM
    Tüm siyasi partiler, Bayraklı’da kent meydanına Kuvayi Milliye adı verilmesi ismine ilişkin önerge verdi. Önerge önce gündeme alındı ardından yine oybirliğiyle kabul edildi.
    AK Parti grubundan alanla ilgili ihale yapılıp yapılmadığın soruldu. Soruya yanıt veren Sandal, “O alanın projeleri sıkıntı. Sıkıntı yaşadığımız alan girişte. Zabıta binalarını kaldırdık ve orada bazı yapılar olacak. Doğal olarak zeminde çalışmalar yapılıyor. Anıtlar Kurulu bizden yazı istedi. O alanda bilimsel kazılar devam ediyor. 1 ay içerisinde ihale sürecine gireceğiz. O bölge özel bir bölge. SİT alanı olduğu için yetkili firmalar ihaleye girebiliyor. 1 ay içerisinde düğmeye basacağız. O alana Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Mustafa Kemal Atatürk heykeli de yapacağız. O heykelden Türkiye’de 3 tane var. 1 tane de Bayraklı’da olacak” dedi.

    AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, heykeli yapacak heykeltraşın belli olup olmadığını sordu. Sandal ise, “Heykeltraş belli olunca size söyleriz” yanıtını verdi.

    DEV KREDİ YETKİSİ TALEBİ GERİ GÖNDERİLDİ
    Belediye Başkanı Serdar Sandal’a, 136 milyonluk kredi kullanma yetkisine ilişkin önerge gündeme geldi. Önerge Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne geri gönderildi.
    İlgili madde şu şekilde; “Belediyemiz faaliyet ve hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi ve zorunlu giderlerimizin zamanında ödenebilmesi için olası nakit ihtiyacının ortaya çıkması halinde kullanmak amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanunun 68. maddesine istinaden; Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde bulunan kamu/özel bankalar veya finans kuruluşlarından 136.000.000,00 TL’lik nakdi veya gayri nakdi her türlü kredi talebinde bulunulmasına, kredi kullanılması ve kredi ile ilgili her türlü işlem için Belediye Başkanı Serdar Sandal’a yetki verilmesi hakkında.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum