Bornova'da sokaklar ve caddeler gece gündüz asfaltlanıyor

    İZMİR'in Bornova ilçesinde, asfalt serim, yol yapım ve bakım onarım çalışmaları aralıksız sürüyor. Kızılay Mahallesi'nde gece yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Hedefimiz Bornova'daki yol sorununu tamamen ortadan kaldırmak" dedi.

    Bornova'da sokaklar ve caddeler gece gündüz asfaltlanıyor
    12 Aralık 2022 - 12:08 - Güncelleme: 12 Aralık 2022 - 12:10

    Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, akşam saatlerinde gittiği Kızılay Mahallesi 467-472 ve 477 Sokak ile Ersoy Caddesi yönünde asfalt serim çalışması yapan ekiplerle bir araya geldi, birim amiri ve müdüründen de bilgi aldı. Çalışmaları inceleyen Başkan İduğ, "Belediyemize gelen yol taleplerinin önemli bir bölümü Kızılay Mahallemiz ile ilgiliydi. Bornova'nın trafik yoğunluğu olan Ersoy Caddesi'nde başlattığımız bu çalışma ile yaklaşık 1 kilometrelik alan asfaltlanacak. 3 bin 300 ton asfalt kullanılacak" diye konuştu.

    TRAFİK AKSAMAYACAK

    Çalışmalarda trafiğin aksamaması için asfaltlamanın 22.00 ve 05.00 saatleri arasında yapılacağını belirten Başkan İduğ, "Ekiplerimiz trafik yoğunluğunun azaldığı akşam saatlerinde çift şeritli yolu tek şeride indirerek çalışma yapıyor. Bornovalıları mağdur etmeden 1 hafta içinde tüm yolun asfaltlanmasını tamamlamak istiyoruz" dedi.

    40 BİN TON ASFALTLAMA

    Asfalt Plenti kurarak yılda 100 bin ton asfalt dökmeyi planladıklarını da anlatan Başkan Mustafa İduğ, "Kendi sorumluluk alanımız içinde yaptığımız serim çalışmalarında 40 bin tonu geçtik. Hedefimiz Bornova'daki yol sorununu tamamen ortadan kaldırmak. İlçemizin ihtiyaç duyulan her noktasında yol çalışması yapıyoruz. Bornovalının ulaşım konforunu ve kalitesini arttırmak istiyoruz. Tesisimizde sağladığımız uygun maliyet sayesinde Bornova'da belediyemiz yetki alanındaki yollarda yapılan çalışmada tüm zamanların yol yapma rekorunu kırmış olduk" diye konuştu.

    Başkan İduğ, Atatürk ve İnönü mahallelerindeki altyapı çalışması yapılacak olan bazı bölgeler hariç, asfaltlama çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını da kaydetti.

    ESNAFTAN TEŞEKKÜR

    Başkan Mustafa İduğ işçileri ziyaret eden Bornova Esnaf Odası Başkanı Mustafa Akkaya, "İlçe genelinde esnaflarımızdan gelen yol şikayetleri vardı. Başkanımız kurduğu asfalt tesisi ile sorun yaşanan yollara el attı. Tüm ara sokaklar ve caddelerde yol yapım çalışması başlattı. Bornova halkı adına kendisine çok teşekkür ederiz" dedi.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum