Bornova Belediyesi

    Bornova Belediyesi 147'nci aracını da filosuna kattı

    Bornova Belediyesi’nin 2019 yılından bu yana satın aldığı 147’nci iş makinesi Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı. 11 milyon 500 bin TL değerindeki iş makinesinin filoya katılması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’ın geleceğine yatırım yaptıklarını söyledi. Aldıkları araçların en az 15-20 yıl kullanılacağını söyleyen Başkan İduğ, 2019 yılından bu yana döviz kurunun 5 kat arttığına da dikkat çekerek, “Göreve ilk geldiğimiz yıl 90 milyon liraya aldığımız araçların bugünkü değeri 350 milyon lira. Biz satın alma yöntemine geçmek yerine kiralamayla devam etseydik, bu araçlara yıllık 300-350 milyon lira kira ödemek durumunda kalacaktık” dedi.

    Bornova Belediyesi 147'nci aracını da filosuna kattı
    29 Aralık 2023 - 10:49
    Bornova Belediyesi’nin 147. İş makinesini satın alması nedeniyle Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Başkan İduğ’un kiralama yerine satın alma yöntemine geçerek elde ettikleri tasarrufları Bornova Belediyesi’ne kazandırdıkları yatırımları da anlattığı törene belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve vatandaşların yanı sıra grayderin üreticisi Hidromek’in Ege Bölge Müdürü Göksel Pazarcı da katıldı. Grayderin, asfalt serimi öncesinde zemin düzenlemesi ile asfalt seriminde ve kara küreme çalışmalarında kullanılacağı belirtildi.

     

    Kaynağı kendi içinde projeler

    Bornova Belediyesi’nin kullandığı araçlara kira ödemek yerine satın alma yöntemine 2019 yılında geçtiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Satın alma yöntemini ilk olarak 68 aracımızı satın alıp Cumhuriyet Meydanı’nda sergileyerek başladık. Bugün itibariyle 147’nci aracımızı satın almış oluyoruz. Kaynağı kendi içinde proje üretme anlayışıyla Bornova’ya kazandırdığımız bu araçların gerek mali disiplin açısından gerekse de yatırım yapma açısından bize çok büyük katkısı oldu” dedi.

     

    15-20 yıl kullanılacak araçlar satın alındı

    2019-2023 yılları arasında Euro'nun beş kat arttığına dikkat çeken Başkan İduğ, “Göreve ilk geldiğimiz yıl 90 milyon liraya aldığımız araçların bugünkü değeri 350 milyon lira. Biz satın alma yöntemine geçmek yerine kiralamayla devam etseydik, bu araçlara yıllık 300-350 milyon lira kira ödemek durumunda kalacaktık. Biz her yıl bu kiraları ödemeyen bir belediyeyiz hem de 15-20 yıl kullanacağımız araçları satın almış olduk” diye konuştu.

     

    Türkiye'ye örnek oldu

    Ortaya koydukları finansal yöntemin Türkiye'ye örnek olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bizden sonra Akhisar Belediyesi, Menemen Belediyesi ve Türkiye'deki birçok belediye kiralamadan satın alma modeline geçme kararı aldı. Bu çok doğru bir karardı. Bu yöntem sayesinde çok büyük tasarruf elde ettik” dedi.

     

    Türkiye’nin tek borçsuz belediyesi

    Gelecek için yatırım yapan bir Bornova Belediyesi yarattıklarını söyleyen Başkan İduğ, “Elde ettiğimiz tasarrufla, Türkiyenin tek borçsuz belediyesi olduk ve o günden bu güne 1 milyar lira yatırım yaptık. Kasasında para olan bir belediyeyiz” dedi. Belediyelerin yol asfalt temizlik gibi rutin işlerin yapıldığını belirten Başkan İduğ, “Önemli olan Bornova'nın geleceğinde de bu araçların kullanılması ve sürdürülebilir olmasıdır. Yani önemli olan kurumsal Bornova’dır” diye konuştu.

     

    Araçların tamamı Devlet Malzeme Ofisi’nden

    147 aracın tamamının Devlet Malzeme Ofisi’nden alındığına da dikkat çeken Başkan İduğ, “Biz kurumsallığa, sisteme çok inanan bir belediyeyiz. Şaibesiz olmak da çok önemlidir. Araçlarım tamamını DMO’dan almış olmamız çok kıymetlidir, çok önemlidir. Dolayısıyla sosyal devlet, toplumcu belediyecilik anlayışıyla halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz“ dedi.

     

    Budama aracı da sergilendi

    Bornova Belediyesi tarafından satın alınan grayderin çok yönlü olduğunun da altını çizen Başkan İduğ, “Filomuza kattığımız iş makinesi, hem asfalt kazıma hem de asfalt atabilme özelliklerine sahip” dedi. Meydan’da sergilenen ve üç hafta önce satın alınan teleskobik budama aracı hakkında da bilgi veren Başkan İduğ, “Bu araç 28 metre yüksekliğinde. İzmir’de hiçbir belediyede yok. Bu iki aracın değeri 20 milyon lira. 2019 yılında ne söz verdiysek, 2023 yılında da aynı sözleri vermeye devam ediyoruz. Biz Bornova’yı büyütmek için geldik, büyütmeye devam edeceğiz. Biz çok büyük bir aileyiz” diye konuştu.

     

    Hidromek Bölge Müdürü: 10 iş makinesi teslim ettik

    İş makinesinin üreticisi Hidromek’in Ege Bölge Müdürü Göksel Pazarcı da yaptığı konuşmada, “Güzel İzmirimizin çok aktif ve dinamik belediyecilik örneği gösteren Bornova Belediyesi’ne 10’uncu  iş makinemizi teslim etmek için burada bulunmaktayız. Bornova Belediyesi’nde toplamda 14 iş makinemiz hizmet vermektedir. Başkan İduğ döneminde, 10 iş makinesi ve ekipmanımızı teslim ettik” dedi. Pazarcı 2023 yılında İzmir’deki fabrikaların da 4 bin adet iş makinesi ürettiklerini 2024 yılı hedeflerinin ise 5 bin adet olduğunu söyledi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum