Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günleri başladı

    İzmir'de Foça Belediyesinin destekleri ile, Hüseyin Karabey ve Gizem Erman Soysaldı'nın sanat yönetmenliğinde bu yıl 3'ncüsü düzenlenen Beşkapılarda 5 Gece Phokaia Bağımsız Film Günleri'nin açılış gecesi gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu etkinliğin açılışı, yönetmen ve senarist Özcan Alper'in geçtiğimiz yıl Antalya Film Festivali'nde 'en iyi film' seçilen Karanlık Gece'si ile yapıldı.

    Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günleri başladı
    22 Ağustos 2023 - 18:36 - Güncelleme: 22 Ağustos 2023 - 18:38

    Foça Belediyesi'nin destekleri, Hüseyin Karabey ve Gizem Erman Soysaldı'nın sanat yönetmenliğinde bu yıl 3'ncüsü düzenlenen Beşkapılarda 5 Gece Phokaia Bağımsız Film Günleri'nin açılış gecesi yoğun bir izleyici katılımıyla gerçekleştirildi. Beşkapılar Kalesi'nde açılış kokteyli ile başlayan gecede "Karanlık Gece" filmi gösterildi. Geçtiğimiz yıl Antalya Film Festivali'nde 'en iyi film' seçilen filmi seyircilerle birlikte izleyen yönetmen senarist Özcan Alper ile oyuncu Berkay Ateş sinemaseverlerin alkışları arasında sahneye gelerek soruları yanıtladı. Phokaia bağımsız film günlerinin sanat yönetmenleri Hüseyin Karabey ve Gizem Erman Soysaldı'ya teşekkür eden Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, "Sizlerle kültür ve sanat etkinliklerimizde buluşmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Daha güzel günlerde, ülkemizin giderek daha güzele ulaştığı senelerde tekrar tekrar buluşmak üzere, iyi seyirler diliyorum" dedi. Daha sonra söz alan Foça Kaymakamı Mehmet Türköz'de Beşkapılar'da 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günlerine destek verenlere teşekkür etti. Türköz, "Shakespeare'in bir romanı vardır 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' gibi. Gerçekten de Foça'mız güzel yaz gecelerine ev sahipliği yapıyor. Zaman hızlı geçiyor, yazın sonuna geliyoruz. Foça gibi şehirler içinde yaşanacak ve yaşlanılacak şehirlerdir. İçindeki insanlar ile yaşayarak korumak güzeldir. O yüzden bu akşam Beşkapılar Kalesi'ni dolduran bu topluluğa teşekkür ediyorum" dedi.

    "TÜRKİYE'DE DOĞA MESELESİ ÇOK ÖNEMLİ"

    Foça'ya ilk kez geldiğini ve çok sevdiğini söyleyen filmin yönetmeni ve senaristi Özcan Alper, "Türkiye'de doğa meselesi çok önemli. Bu doğa, bu memleket biz ona sahip çıktığımız zaman güzelleşiyor. Biz güzelleştiğimizde aslında doğa da güzelleşiyor. Bizim güzelleşmemiz de sanatla, bilimle uğraşarak ve doğaya sahip çıkmamızla olabiliyor" dedi.

    ""
    "KARANLIK GECE" UMUTLU BİTİYOR"

    Karanlık Gece'nin umutlu bittiğin söyleyen başrol oyuncusu Berkay Ateş, "Bana göre bu film bize bir şeyleri anlatmaktansa bir şeyleri tartıştırıyor. Bana birçok şeyi keşfettiriyor. İçimdeki kötüyü, vicdanı, hesaplaşmayı, çözümün nerede olduğunu sorgulatıyor; nasıl çözülecek, bir adalet bir hakikat nasıl ortaya çıkacak? Ben bu filmi her izlediğimde bunu düşünüyorum. Anlatamadığında, anlatmadığında, o insanla temas kurmadığında, ötekileştirdiğinde, o insanı seninle aynı fikri paylaşmadığı için uzak gördüğünde olmuyor. Olmuyor işte bunu gördük. Bence, "Karanlık Gece" umutlu bitiyor. Mücadele, umut barındırıyor çünkü" ifadelerini kullandı.

    ETKİNLİK, 25 AĞUSTOS'A KADAR ÜCRETSİZ GÖSTERİMLERİYLE DEVAM EDECEK

    Öte yandan, 3. Phokaia Bağımsız Film Günleri etkinliği, Beşkapılar Kalesi'nde 25 Ağustos'a kadar ücretsiz gösterimler devam edecek ve tüm filmler 20.30'da başlayacak. 22 Ağustos Salı günü Sevinç Baloğlu'nun yönettiği 'Tohum', 23 Ağustos Çarşamba günü Nazlı Elif Durlu'nun yönettiği 'Zuhal', 24 Ağustos Perşembe günü Hüseyin Karabey'in yönettiği 'Gitmek' ve 25 Ağustos Cuma günü Belmin Söylemez'in yönettiği 'Ayna' isimli filmleriyle devam edecek

    ÇOCUKLAR UNUTULMADI

    Phokaia Bağımsız Film Günleri kapsamında 23 Ağustos Çarşamba günü saat 15.00'te Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde Yönetmen Hüseyin Karabey'in moderatörlüğünde gerçekleşecek olan Çocuklarla Film Okuma Atölyesine 7-10 yaş çocuklar katılacak. Çocuklara, komedyen Charlie Chaplin'in yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği 1921 yapımı sessiz film, The Kid 'Yumurcak' isimli film gösterimi yapılacak.(DHA)

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum