Belediye, cinsiyet dengesi olmayan etkinliklere destek vermeyecek

    İZMİR Büyükşehir Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli bir karar aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in imzasıyla belediye şirketleri ve tüm birimlere gönderilen yazıda, toplumsal cinsiyet dengesinin gözetilmediği etkinliklere destek vermeme kararı iletildi.

    Belediye, cinsiyet dengesi olmayan etkinliklere destek vermeyecek
    07 Aralık 2022 - 15:52 - Güncelleme: 07 Aralık 2022 - 15:54

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplumsal cinsiyet dengesinin gözetilmediği etkinliklere destek vermeme kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in imzasıyla belediye şirketleri ve tüm birimlere, panel ve benzeri etkinliklerde toplumsal cinsiyet dengesinin gözetilmesi yazılı talimat gönderildi. Söz konusu talimatın 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 88'inci yıl dönümünde gönderilmesi dikkat çekti.

    'İZMİR'E YAKIŞIR ÖRNEK UYGULAMALAR GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

    Toplantı, panel ve konferanslarda uzman katılımcı ve konuşmacıların seçiminde toplumsal cinsiyet dengesini sağlaması için azami özen ve kararlılık gösterilmesi gerektiği belirtilen talimatta şu ifadelere yer verildi: "Türkiye'de kadınların seçme ve seçilme haklarını elde etmelerinin üzerinden 88 yıl geçmesine rağmen, ülkemizin mecliste kadın temsili oranı açısından dünya ülkeleri arasında 130. sırada olması, bu temsiliyet mücadelesinde daha alınacak çok yol olduğunu gösteriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm varlığımız ve gücümüzle bu mücadelenin yanında yer almaktan gurur duyuyoruz. Bu mücadelenin bir parçası olarak, kurum olarak verdiğimiz her kararda toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin süregelmesine neden olan yerleşik davranış kalıplarını aşmaya ve Kadın Dostu bir kent olan İzmir'e yakışır örnek uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz. Bu anlayış çerçevesinde, Belediyemiz, bağlı kurumlarımız ve şirketlerimiz tarafından düzenlenen ve desteklenen tüm toplantı, panel ve konferanslarda uzman katılımcı ve konuşmacıların seçiminde toplumsal cinsiyet dengesini sağlamak üzere azami özen ve kararlılığın gösterilmesi; bu dengenin gözetilmediği etkinliklere destek verilmemesi konusunda gereğini rica ederim." (DHA)

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum