Belediye Başkanı Gümrükçü istifa etti

    CHP Çiğli İlçe Kongresi'nde yaşanan olayların ardından Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü il delegeliğinden istifa etti. Başkan Gümrükçü’nün istifasının nedeninin uzlaşı listesinin son anda değişmesi ve kendisine yönelik yapılan çizik operasyonu olduğu iddia edildi.

    Belediye Başkanı Gümrükçü istifa etti
    28 Ağustos 2023 - 18:42
    Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de kaosun yaşandığı Çiğli İlçe Kongresi sonrası flaş bir gelişme yaşandı.
    3 adaylı girilmesi beklenen ilçe başkanlığı kongresinde, kongre öncesi uzlaşı sağlanmıştı. Belediye kanadı ve muhalif kanadın Erkan Akar  üzerinde mutabık kaldığı ilçede kongre saatinde ise gerilimler yaşanmıştı. İlçe yönetimi ve il delegeleri listesinde eşitsiz davranıldığı iddiası ile delegeler salonda tepki gösterirken, kongrede ayrıca sandıklar parçalanmış ve polis eşliğinde seçimler sürdürülmek zorunda kalmıştı.

    GÜMRÜKÇÜ’DEN GENEL MERKEZ HAMLESİ
    Uzlaşı listesinden memnun olmayan isimler arasında yer alan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü süreçte isyan bayrağını açtı. Yakın çevresine tepkisini dile getiren Gümrükçü, böyle bir listenin kabul edilemeyeceğini söylediği iddia edildi. Çizik operasyonuna da sinirlendiği belirtilen Gümrükçü yazıldığı il delegeliğinden istifa etti. Kararı sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile de iletişime geçen ve randevu alan Gümrükçü, yaşananları anlatmak üzere Ankara’ya gidecek.

    MAHKEMEYE GİDECEK
    Kongrede sandıkların parçalanması ile ilgili tutulan tutanaklar sonrası ayrıca seçimlerin iptali için mahkemeye başvurulacağı da edinilen bilgiler arasında yer aldı. (egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum