• Reklam

Bayraklı'da 'Uluslararası Gençlik Festivali' başladı

İZMİR'in Bayraklı ilçesinde, 9 ülkeden 40 öğrencinin katılımıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Gençlik Çalıştayı, renkli görüntülerle başladı. Dört gün sürecek çalıştayın ilk gününde, break dance eğitimleri verildi. Bayraklı Belediye Başkan Serdar Sandal, "Geleceğin Bayraklı, gençlerimizin omuzlarında yükselecek" dedi.

Bayraklı'da 'Uluslararası Gençlik Festivali' başladı
18 Temmuz 2022 - 16:10 - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 - 16:11

Bayraklı Belediyesi'nin, Avrupa Öğrencileri Derneği (AEGEE) ve Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) işbirliğiyle düzenlediği Uluslararası Gençlik Çalıştayı başladı. Organizasyonun ilk gününde Avrupalı gençler Bayraklı Belediyesi Meclis Salonu'nda bir araya gelerek düzenlenen atölyelere katıldı. Birinci oturumda break dans yapmayı ve dansın tarihsel sürecini öğrenen öğrenciler, ikinci oturumda ise 'Çevre Dostu Tüketim' konusunu tartıştı. Öğrenciler, sosyal tesisler ve kafeteryalardaki yiyecek atıklarının enerjiye dönüştürülmesi ile bu alanlarda enerji tasarrufu yapılması konusunda fikir alışverişinde bulundu. Gaz salınımının azaltılarak çevre ve doğa dostu projelerin daha fazla desteklenmesi gerektiği ifade edildi.

'ANIL PİYANCI BAYRAKLI'YA GELİYOR

20 Temmuz'a kadar sürecek çalıştay kapsamında Avrupa'nın 9 ülkesinden Bayraklı'ya gelen 40 öğrenci; kentleşme ve tarım, sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir tedarik zinciri, sosyal adalet ve nitelikli eğitim hakkı atölyeleri, döngüsel ve sivil ekonomi eğitimleri atölyeleri ile demokrasi forumuna katılacak. 20 Temmuz'da Bayraklı Sahil'deki Anıl Piyancı Konseri ile sona erecek çalıştay programı ve detaylı bilgiye belediyenin sosyal medya hesapları, internet sitesi ve 477 20 00 telefon numarasından ulaşılabileceği belirtildi.

GENÇLİK ŞÖLENİNE BEKLİYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı'da, Avrupalı gençlerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dinamizmi İle, gelişmiş vizyonuyla geleceğin Bayraklısı gençlerimizin omuzlarında yükselecek. Biz de bu doğrultuda üzerimize düşeni yapacağız. Tüm gençlerimizi bu gençlik şölenine bekliyoruz" dedi.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum