Bayraklı Belediyesi'nden, emzirme ve bebek bakımı danışmanlığı

    BAYRAKLI Belediyesi, emzirme ve bebek bakımı konularında danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Bebeklerin sağlıklı büyümesini kolaylaştırmak ve aileleri bu konuda desteklemek amacıyla uygulanan program, bebekli ailelere kapsamlı bir rehberlik hizmeti sağlıyor.

    Bayraklı Belediyesi'nden, emzirme ve bebek bakımı danışmanlığı
    02 Ağustos 2023 - 14:23 - Güncelleme: 02 Ağustos 2023 - 14:26

    Bayraklı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 'emzirme ve sağlıklı bebek gelişimi' konularında danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı. Uygulama kapsamında, emzirme sürecine destek sağlanması, hamileliğin 7'nci ayından itibaren başlayarak 0-3 yaş dönemindeki gelişim evrelerine rehberlik edilmesi, sağlıklı bebek yetiştirme tutumları ve yöntemleri hakkında bilgi sunulması, bebeklerin uyku ve beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi amaçlandı. Bebeklerin bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve sağlıklı gelişimi için önemli bir rolü bulunduğu belirtilen danışmanlık hizmeti ile annelerin emzirme sürecinin daha kolay ve verimli hale getirilmesi, bebeklerinin fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarının karşılanması, güvenli bir ortamda büyüyerek, uyku ve beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi hedeflendi. Sağlık ve sosyal hayatın güçlenmesine katkıda bulunacak uygulamadan ücretsiz olarak faydalanılabiliyor. Randevu ve detaylı bilgiye 345 00 63/2705 telefon numarasından ulaşılabiliyor.

    'ÖNCELİKLİ GÖREVLERİMİZDEN'

    Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Toplumumuzun en değerli varlıkları çocuklarımızın sağlıklı büyümesini ve gelişmesini desteklemek, belediye olarak öncelikli görevlerimizden biri. Bu nedenle, emzirme ve sağlıklı bebek gelişimi konusunda danışmanlık hizmeti vermeye başladık. Ailelerimizin bu süreçte doğru bilgi ve rehberlik alması, bebeklerin sağlıklı bir başlangıç yapmasında büyük önem taşıyor. Bu hizmetle, annelerimizin desteklenmesini, bebeklerimizin gelişim dönemlerinde en iyi şekilde yönlendirilmesini ve sağlıklı bir çocuk yetiştirme sürecinde ailelerimize yardımcı olmayı amaçlıyoruz" dedi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum