• Reklam

Bayraklı Adayı Kırkpınar, projelerini anlattı ve söz verdi

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, ailesinin 3 kuşak önce Bayraklı'ya geldiğini, ilçenin tüm sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini çok iyi bildiğini kaydetti. "Tüm mahallerimizin sorunlarını avucumuzun içi gibi biliyoruz." diyen Kırkpınar, projelerini anlatarak, "Bu dönem hizmet dönemi olacak." ifadelerini kullandı.

Bayraklı Adayı Kırkpınar, projelerini anlattı ve söz verdi
26 Şubat 2024 - 10:06

Bilal Kırkpınar, saha çalışmalarını ilişkin değerlendirmede bulunarak, Bayraklı'nın modern ve huzurlu bir kent olması için hayata geçireceği projeleri anlattı. 50'nin üzerinde projesi olduğunu vurgulayan Kırkpınar, Bayraklı'nın kronikleşen sorunlarının tarih olacağını belirtti.

Doğal gaz sorunu tarih oldu ama…

 

Bayraklı'nın hemen her mahallesinde doğalgaz sıkıntısı yaşandığını dile getiren Kırkpınar, "Doğal gaz sokağın bir kısmında var bir kısmında yok. Hane ziyaretinde bir ninemizin sırtında sepetiyle odun taşıdığını gördük. Biz 2024'ün Türkiye'sinde hala doğal gaz eksikliğinden dolayı soba yakma ihtiyacı hissediyoruz. Türkiye'nin her yerinde, ufacık mecralarda bile doğal gaz sorunu tarih oldu ama İzmir'in merkezinde doğal gazı konuşuyoruz. Bu sorunu ilçemizde çözeceğiz." dedi.

‘’Yerli ve yabancı fabrikaları getireceğiz’’

 

Bayraklı'da istihdamı artıracak projelerini anlatan Kırkpınar, "Bayraklı'da genç kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimiz Bayraklı'yı otel olarak kullanıyor, gece yatıyorlar, gündüz farklı ilçelere çalışmaya gidiyorlar. Bayraklı'nın iş gücü Bayraklı'da kalmıyor. Bu sebeple biz Bayraklı’mıza yeni istihdam alanları açmalıyız. Saha çalışmalarımızda, esnaf ziyaretlerimizde üretim atölyelerini görüyoruz. Onlara alternatif alan gösterilmiyor ve sürekli Belediye tarafından ceza kesiliyor. '’Cezaları ödeyelim ama belediye bize yer göstersin, atölyelerimizi orada kurup, üretimimizi orada yapalım.’' diyor vatandaş. Biz Bayraklı’mıza sanayi sitesi kazandıracağız. Hem de çok hızlı yapacağız bunu. Birkaç yerde planlama çalışmaları yapıyoruz. Bununla birlikte yeni yatırımcıları da Bayraklı'ya çekeceğiz. Yerli ve yabancı yatırımcıyı ilçemize getireceğiz. Fabrikaların ilçemize gelmesi için oluşacak altyapıyı hazırlayacağız. Bayraklı’mızda hem atölyeler hem de fabrikalar hayata geçecek. Bayraklının iş gücü Bayraklı'da kalacak." diye konuştu.

‘’Gençlik ve spor merkezleri yapacağız’’

 

Kırkpınar, "Mahalleler ve sokaklar maalesef karanlık halde. Işıklandırma eksik olduğu için sapa kalmış yer olarak görülüyor ve bu durum daha kötü sonuçlara sebebiyet verebiliyor. Göreve geldiğimizde sokaklarımızda yapacağımız aydınlatma ve sinyalizasyon sistemleriyle her sokağımızı yenileyeceğiz. Bayraklılı hemşehrilerimiz için daha güvenlikli ve aydınlıklı sokaklar oluşturmuş olacağız. Ayrıca özellikle gençlerimiz için rahatlıkla gidebilecekleri spor kompleksleri yapacağız. İçinde futbol, basketbol sahaları, yüzme havuzları olan spor kompleksleri ilçe sakinlerimizi karşılayacak. Bakanlığımızın da bu yönde çalışmaları var ancak Belediye tarafından engellenmektedir. Biz bir taraftan Belediye eliyle bir taraftan da Bakanlıklarımız eliyle gençlerimize birçok alan yaratacağız." dedi.

‘’Köklü altyapı çalışmalarımız olacak’’

 

"Köklü şekilde altyapı çalışmalarını yapmalıyız." diyen Kırkpınar, "Yağmur suyu, atık su kanal sistemleri, ilaçlama, asfaltlama çalışmaları dâhil hepsini yenileyerek çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başlayacağız. İnşallah kısa zaman sonra ciddi mesafe almış olacağız. Bayraklı'mızda ciddi bir çöp sıkıntımız da var. Altyapı çalışmalarıyla birlikte çöp sorununda da ciddi mesafe almış olacağız. Altyapı çalışmalarıyla bunun da önünü almış olacağız." dedi.

‘’Bayraklı hizmet dönemini yaşayacak’’

 

Kırkpınar, şunları söyledi: Biz 3 kuşaktır Bayraklı'dayız. Büyüklerimiz Gümüşpala, Manavkuyu, Özkanlar bölgelerine yerleşmişler. İlçemizi ve sorunlarımızı çok iyi biliyoruz. Bu sorunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Belediyeciliğin nasıl yapılacağını ilk bir yıl içinde göstereceğiz. Özellikle sosyal Belediyecilik kapsamında önemli işler yapacağız. Hava karardığında dezavantajlı sokaklarımızda evlere konuk olacağız. Sosyal marketlerimiz olacak ve hemşehrilerimiz bu marketlerden ihtiyaçlarını ücretsiz olarak temin edebilecekler. Yaşlılarımızın, engellilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalarımız olacak. Taziye evlerimizi yapacağız. Bayraklı olarak 7'den 77'ye hizmet dönemini yaşayacağız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum