Başkan Soyer: Validen SMS izni bekliyoruz

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün "Bir Kira, Bir Yuva" kampanyası üzerinden düzenlenmesi planlanan SMS'le yardım alınması ile ilgili olarak İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in onayını beklediklerini söyleyerek “Bu kampanyada SMS'e ihtiyacımız var. Hala izin alamadık Valimizden. SMS olursa 50 TL'de destek sağlama imkanı olacak vatandaşlarımız... Bizim hesabımıza giren 1 kuruş olmayacak. Biz sadece aracılık yapacağız” diye konuştu.

    Başkan Soyer: Validen SMS izni bekliyoruz
    22 Şubat 2023 - 12:25
    Türkiye'yi derinden sarsan ve Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

    Bir yandan bölgedeki enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, diğer yandan ise vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması adına kurum ve kuruluşlar yardım kampanyaları düzenlemeye devam ediyor.

    Geçtiğimiz günlerde bir çok televizyon kanalının ortak düzenlediği yayın ile düzenlenen yardım kampanyasının ardından bu kez da İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım kampanyası düzenleme kararı aldı. Kampanya başlama saati öncesi Halk TV’de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Başkan Soyer, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den SMS izni konusunda talepte bulundu.

    TEK KURTULUŞUMUZ DAYANIŞMA
    Yardım kampanyasında SMS’in önemine dikkat çeken Soyer, “Akıl almaz bir tablo var önümüzde. 17'nci gün ve biz daha çadır meselesini çözememiş durumdayız. Bu anlaşılır şey değil. Osmaniye merkezde kimse kalmak istemiyor. Herkes köylere dağılmış durumda. 17-18 kişi bir evde kalıyor. En azından evin bahçesi var. Çadır olsun da akrabaları kalsın istiyor. Ancak inanılmaz bir çözümsüzlük ile karşı karşıya. Çadırın 1 metresi 100 TL. Bir çadır 9-10 bin TL civarında. Bu kampanyada SMS'e ihtiyacımız var. Hala izin alamadık Valimizden. SMS olursa 50 TL destek sağlama imkanı olacak vatandaşlarımızın... Bizim hesabımıza giren 1 kuruş olmayacak. Biz sadece aracılık yapacağız. Tüm kurumsal kapasitemizi bu hikayenin sağlıklı yürümesi için seferber ediyoruz. Orada da SMS'lere ihtiyacımız var. SMS'ler birikiyor ve bir ailenin ihtiyacını karşılamış oluyor.  Şu an tek kurtuluşumuz dayanışma” diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum