Başkan İduğ'dan CHP'li Eşki'ye, "Hiç kimseye pabuç bırakmayacağım"

    Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, CHP Bornova adayı Ömer Eşki’nin iddialarına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Rakamlarla konuşan İduğ, "Kasadaki parayı merak ediyor. Bu konuşulanları yargıya taşıyacağım. Ya gelir, herkesin önünde ikna edici bir şekilde özür diler, affederim. Kendisini tebrik etmiştim ve genel başkan da bu yüzden bana teşekkür etti. Bu şeref yoksunluğudur. Siyaseti bırakmayacağım hiç kimseye pabuç bırakmayacağım" dedi.

    Başkan İduğ'dan CHP'li Eşki'ye, "Hiç kimseye pabuç bırakmayacağım"
    25 Mart 2024 - 12:08 - Güncelleme: 25 Mart 2024 - 12:36

    CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, geçen hafta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bornova Şubesi’nde düzenlenen bir programda mevcut CHP'li Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u seçildikten sonra kendisini zor durumda bırakmak için kasadaki parayı bilinçli olarak bitirmeye çalışmakla ve belediyeye son günlerde sürekli işçi almakla suçlamıştı.

    Başkan İduğ bugün makamında bir basın toplantısı düzenleyerek, Ömer Eşki'nin hakkında ortaya attığı iddialara yanıt verdi.

    Başkan İduğ, savunma değil açıklama yapmak istediğini ve çok üzgün olduğunu belirtti.

    "PARTİ GELENEĞİNDE BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

    Başkan İduğ, Geçen hafta yapılan açıklamaya cevap vermek durumundayım. Perşembe günü şahsıma Bornova Belediyesi'ne iftira atıldı. Bir itibar suikastı yapıldı. Önce Alaattin Yüksel‘i daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel’i, İl Başkanı'nı aradım özür dilemesini bekledim. bizim parti geleneğinde böyle bir şey görmedim. Rakibi ben değilim daha seçim kazanmadan itibar suikastı yaptı. Savunma değil açıklama yapmak istiyorum. Çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum." dedi.

    "HERKESİN BELEDİYENİN KASASINDA GÖZÜ VAR"

    Mustafa İduğ, "Ben evraksız konuşmam. Belediyeyi 2 bin 36 kişiyle devraldım şu an 2074 kişi var. Beş yılda 38 kişi artmış asfalt üretme tesisi 20 kişi oraya aldık. İstihdam artışı olmadı. buranın başarısı tasarruftur buraya alınan çocuklar Bornova‘nın çocukları muhtarlarımızın çocuklarını aldık. Dengeyi bozmadık. Herkesin parasını ödedik. Dışardan gazel okumakla olmaz bu iş. Burası çoluk çocukla yönetilecek bir yer değildir. Borcu olmayan tek belediye CHP’li birisinin CHP’li bir başkana bu şekilde ithamlarının bir bedeli var. Ben bu bedeli ödetirim. Herkesin belediyenin kasasında gözü var. Ben bunların hiçbirini cebimde götürmüyorum. Hepsi Bornova’da kalacak. Satılarak yapılmadı. Hepsi akılla yapıldı." diye konuştu.
     

    "BU İTİBARSIZLIĞI HAK ETMİYORUM"

    İduğ konuşmasının devamında şunları söyledi;

    "İftira atarak bizi yok edemezsiniz bu iftiraları yargıya taşıyacağım. Ya herkesin önünde özür diler ya da yargıya taşıyacağım. 70 milyon seçim için harcadıkları para olabilir mi? Bizim parklar için harcadığımız para 9 milyon TL. Çevredekiler seni yanlış yönlendiriyorsa ben anlatabilirim. Cemil Tugay ve Kocaoğlu’nun olduğu bir masada bu konuşmayı yakıştıramadım. Tugay 'engel olamadık' dedi. Ağzından çıkanlara dikkat edeceksin. Ben CHP’ye ihanet etmem edenler bedelini ödeyecekler. Tehdit var. Daha seçim kazanmadan tehdit var. Bizim parti geleneğinde böyle bir şey yok. Bana geldi meclis üyesi listesi önerisini sordu. Onların söyledikleri ile benim yaşadıklarım aynı değil tek amacım beş yılda kalıcı eserler bırakmaktı. Başımız dik biz doğru işler yaptık. -ecek,-acak'lı işlerimiz yok yaptık bitti. Yatırımlar devam edecek. 31 Ocak‘ta da adaylıklar açıklandığında ilk tebrik eden Mustafa İduğ'du. Kabullendim parti geleneği bunu gerektiriyor yazılı olarak başarı diledim. Özgür Özel çıktı bana televizyonda teşekkür etti. Bu itibarsızlığı hak etmiyorum. Bu şeref yoksunudur. Bornova Belediyesi emin ellerdeydi. Umarım bundan sonra da aynı şekilde devam eder. Bornova Belediye Başkanı olarak kimse kusura bakmasın bu itibar suikastına asla izin vermeyeceğim. yasal işlemler başlatacağım, maddi-manevi tazminat davası açacağım. İspatlamakla yükümlüler."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum