• Reklam

Bakan açıkladı, ödemeler bugün itibariyle hesaplara yatıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ağustos ayına ilişkin Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Nakdi Yardım (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yardım (MAAY), Muhtaç Asker Çocuklarına Yardım (MAÇY), Öksüz Yetim Yardımı (ÖYY) ve Kronik Hastalık Yardımı kapsamında gerçekleştirilen ödemelerin bugün itibarıyla başlayacağını bildirdi.

Bakan açıkladı, ödemeler bugün itibariyle hesaplara yatıyor
24 Ağustos 2021 - 11:25
Ödenecek sosyal yardımların detayını da paylaşan Bakan Derya Yanık, “Eşi vefat eden ve yardıma muhtaç kadınlarımızın yanındayız. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi kadınlarımıza toplamda 52,6 milyon TL destek sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların aileleri ile çocuklarına 2 ayrı sosyal yardım programı ile destek verdiklerini belirten Bakan Yanık, ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yaklaşık 25,4 milyon TL yatıracaklarını açıkladı.



Anne, babası veya her ikisi de vefat etmiş, 18 yaş altındaki ihtiyaç sahibi çocuklar için de destekte bulunduklarını hatırlatan Bakan Yanık, bunun içinde 11,3 milyon TL'nın hesaplara yatırılacağını dile getirdi.

Tüberküloz ve subakut sklerozan panensefalit (SSPE) kronik hastalığı olan ihtiyaç sahiplerine de nakdi yardımda bulunduklarının altını çizen Bakan Yanık, "Kronik rahatsızlıkları bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 3,6 milyon TL destekte bulunacağız” dedi.

Bakan Yanık, kronik hastalık yardım ödemelerinin 25 Ağustos 2021 itibarıyla, diğer ödemelerin de 24-28 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleşeceğini duyurdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum