Ayvalık'ta 4 bin kişiye aşure dağıtıldı

    Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü'nce Muharrem ayı nedeniyle dokuz kazan kuruldu. Meydanda yaklaşık 4 bin kişiye aşure dağıtılırken, evlerinden çıkamayan vatandaşlar için de bir kazan ayrıldı. Aşure dağıtımına Ayvalıklılar yoğun ilgi gösterdi.

    Ayvalık'ta 4 bin kişiye aşure dağıtıldı
    07 Ağustos 2023 - 16:50 - Güncelleme: 07 Ağustos 2023 - 16:51

    Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü'nce Muharrem ayı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'na dokuz kazan kuruldu. Meydanda yaklaşık 4 bin kişiye aşure dağıtılırken, evlerinden çıkamayan vatandaşlar için de bir kazan ayrıldı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin vatandaşlara aşure dağıtırken; Başkan Ergin'e Balıkesir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili  Serkan Sarı, Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, Pir Sultan Abdal Derneği Ayvalık Şubesi başkanı  Vedat Tekten ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Ergin, yüzyıllardır devam eden 'Aşure Günü' geleneğini yaşattıklarını söyledi.
    Aşure dağıtımına Ayvalıklılar yoğun ilgi gösterdi. Sırasını bekleyerek geleneksel lezzetin tadına bakan vatandaşlar Ergin'e teşekkür etti.

    'BOLLUK VE BEREKET GETİRSİN'

    Geleneksel olarak her yıl Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan kazanlarda binlerce vatandaşa aşure dağıttıklarını dile getiren Ergin, "Binlerce yıldır köklerimizden geliyor; dayanışma, paylaşma, kardeşlik. Bizim insanımız neyi varsa paylaşabilen, zora düşenlerin yardımına koşan bir toplumun bireyleridir. Biz de bu değerleri yaşatıyor ve gelecek kuşaklara aktarmak için hep canlı tutuyoruz. Muharrem ayında da dağıttığımız aşureyle bu değerlere sahip çıkmış oluyoruz. Ülkemizde olsun Ayvalıkta olsun kimseyi ötekileştirmeden bir arada ve uyum içinde yaşıyoruz, bolluk ve bereket artsın dileğinde bulunuyorum, ülkemize ve insanlarımıza" dedi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum