2'nci Dikili Kitap Günleri sona erdi

    Dikili Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) iş birliğiyle 29 Temmuz-6 Ağustos tarihlerinde '100. Yılında Cumhuriyet' temasıyla gerçekleşen 2'nci Dikili Kitap Günleri'ne Dikili ve ilçe dışından gelen edebiyat tutkunları ve kitapseverler yoğun ilgi gösterdi. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, "2'nci Dikili Kitap Günleri'nde 65 yayınevinin katılımıyla ülkemizin değerli sanatçılarını, yazarlarını, şairlerini, siyaset insanlarını halkımızla buluşturduk" dedi.

    2'nci Dikili Kitap Günleri sona erdi
    07 Ağustos 2023 - 16:51 - Güncelleme: 07 Ağustos 2023 - 16:52

    'Kitap Dikili'de Güzel' diyerek Dikili Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP)  iş birliğiyle 29 Temmuz-6 Ağustos tarihlerinde '100. Yılında Cumhuriyet' temasıyla gerçekleşen 2'nci Dikili Kitap Günleri, Dikili ve ilçe dışından gelen edebiyat tutkunları ve kitapseverler yoğun ilgi gösterdi. Türk sinemasının 'Sultanı' Türkan Şoray'ın onur konuğu olduğu, tanınmış sanatçı, yazar, şair, siyaset insanlarının söyleşilerde, imza günlerinde hayranları ve okurlarıyla buluştuğu 2'nci Dikili Kitap Günleri'nin son akşamında yazar Ahmet Ümit, sanatçı ve yazar Ayhan Bozkurt ile birlikte 'Bir Aşk Masalı' başlıklı söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi sonrası kitaplarını imzalayan ünlü yazar okurların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 9 gün boyunca Dikili 75. Yıl Parkı'nda süren etkinlikler kapsamında 65 yayınevinin her yaş grubuna hitap eden binlerce kitap seçeneği sunduğu stantlar kitapseverlerin akınına uğradı. Dikili'de yaşayan yerel şairler ve yazarlar da kitaplarını imzalama fırsatını buldu.

    'DİKİLİ'DE ÇOK GÜZEL BİR HİKAYE YAZDIK'

    Cumhuriyetin 100'üncü yılına yakışan çok kapsamlı bir etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşayan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, "Dikili Belediyesi olarak Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) iş birliği ile bu yıl da gerçekleştirdiğimiz 2'nci Dikili Kitap Günleri'nde 65 yayınevinin katılımıyla ülkemizin değerli sanatçılarını, yazarlarını, şairlerini, siyaset insanlarını halkımızla buluşturduk. Dikili'mizde yaşayan 40 yerel şair ve yazarlarımıza da imza günleri fırsatını sunduk Dikili'mizin sokaklarında edebiyatın, şiirin konuşulduğu, müzik seslerinin yankılandığı kitap günlerinde hep birlikte çok güzel bir hikaye yazdık. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen 20 bin üzerinde kitap satışının gerçekleşmesi bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum