Atıp tuttuğu Başkan Soyer'in ayağına gitti

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa arasında yaşanan kahvaltı polemiği iki gün sonra ilginç şekilde sonuçlandı. Boyunağa kahvaltı davetini reddettiği Soyer'i genel başkanları Ümit Özdağ'ın ittifaka katılması sonrası kahvaltıya çağırdı. Soyer gitmedi. Seçkin Boyunağa, Soyer'in kahve içelim davetini kabul edip ayağına gitti.

    Atıp tuttuğu Başkan Soyer'in ayağına gitti
    26 Mayıs 2023 - 14:11

    14 Mayıs seçimlerinin 2. tura kalmasının ardından Cumhur İttifakı da Millet İttifakı da hummalı bir çalışma içine girdi. Ata İttifakının lideri Sinan Oğan’ın hangi İttifaka destek vereceği konuşulurken Sinan Oğan Cumhur İttifakından yana karar kılınca, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ata İttifakından ayrılarak Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’a destek verme kararı aldı.

    AFİŞLERİMİZİ ASTIRMAYAN SOYER'İ REDDETTİK
    Müzakereler sürerken ittifakların belediye başkanları ve İl başkanları da birbirlerine nezaket ziyaretlerine başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Doğru Yol Partisi ve Milli Yol Partisi yöneticileri ve üyeleri ile bir kahvaltı organize ederek biraraya geldi. Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın kime destek vereceği daha belli olmadığı için Zafer Partisi İl Başkanı Seçkin Boyunağa daveti red ederek kahvaltıya katılmadı. Şunu da söyledi:
    "Bu zamana kadar bizi aramayan, afiş astırmayan, stickerlerimizi bile tazyikli suyla zabıta ekiplerine temizlettiren Tunç Soyer bizi kahvaltıya çağırıyor; reddettik. Genel Başkanımız Sayın Ümit Özdağ’a bunu belirtince bize ‘iyi yapmışsınız, katılmayın’ dedi. Bizim HDP ile kol kola girenlerle oturup içecek çayımız yok."

    Ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ata İttifakı'ndaki diğer partilerle gerçekleşen kahvaltı organizasyonu sonrası sosyal medyada bir fotoğraf paylaşarak, Zafer Partisi İzmir İl Başkanı yönetici ve üyelerinin de katıldığını dile getirdi.

    "Zafer" Başkan Soyer'in!
    “YA KANDIRILIYORSUN YA DA HAL GÖRÜYORSUN”
    Bu fotoğrafa tepki gösteren Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, yine sosyal medyadan Başkan Soyer’e tepki göstererek, “Kamuoyuna, geçen hafta redettiğim kahvaltı sonrasında bilgisi olmasına rağmen bilgisi yokmuş gibi haber yaptırıp 'Öyle bir davet olmadı' diyen Tunç Soyer, bugün sosyal medya hesaplarından Zafer Partisi ile biraraya geldiğini duyurmuştur. Hiç bir Zafer Partili kendisi ile biraraya gelmemiştir. Böyle bir paylaşım nasıl yapabiliyorlar anlamak imkansız. 1. seçenek birileri Tunç Soyer’i kandırmaktadır. Eğer böyle ise ekibini gözden geçirmeli 2. seçenek Tunç Soyer Zafer Partililer ile biraraya geldiği hayalini görmektedir. Eğer böyle hayaller görüyorsa Allah yardımcısı olsun, hiç bir Zafer Partili Tunç Soyer ile bir araya gelmemiştir. Paylaşılan fotoğraftada Zafer partili hiç kimse yoktur. Gerçekçi ve içten bir şekilde Zafer Partililerle biraraya gelmek istiyorsanız. Sizi yarın saat 10’da Zafer Partisi İl Başkanlığında kahvaltıya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

    "Zafer" Başkan Soyer'in!<
    Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa’nın davetinin ardından partililer ikilinin arasındaki gerginliğin büyüyeceğini düşünürken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bu davete nasıl tepki vereceği merak konusu olmuştu.
    Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamasının ardından bir çok belediye başkanı da ilçelerindeki Zafer Partisi yöneticilerini ziyaret etmeye başladı. Bu ziyaretlerin birini de Başkan Soyer’in yapması bekleniyordu. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım hem Zafer Partisi hem de Cumhuriyet Halk Partisi koridorlarında tepkilere neden oldu.

    SOYER ÇAĞIRDI, O DA GİTTİ
    Başkan Soyer’den manidar paylaşım, makamında Zafer Partisi İl Başkanı Seçkin Boyunağa ve yöneticilerini ağarladığını dile getirirken "Kahve davetimi kırmayarak ziyaretime gelen Zafer Partisi İl Başkanı Seçkin Boyunağa ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

    "Zafer" Başkan Soyer'in!
    Bu paylaşımın ardından Başkan Soyer için partililer, “Ayağına çağırarak teşekkür ziyareti olur mu?” sorusunu sormaya başlarken, Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e “Gel kahvaltıya” diye yüksek perdeden açıklama yapan Zafer Partisi İl Başkanı Boyunağa'ya da "ayağına gidip kahve içti" tepkileri geldi. (Gazeteege)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum