Arkas Bilsem öğretmenleri, Erasmus projesi için Portekiz'de

    Arkas Bilsem öğretmenleri, Erasmus projesi için Portekiz'de
    25 Kasım 2022 - 19:32
    İzmir Arkas Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Bilişim Teknolojileri öğretmeni Gülay Yavuz ve Coğrafya öğretmeni Sevcan Erol koordinatörlüğünde yürütülen, Portekiz, Belçika, İspanya, Finlandiya ve Aydın- Söke Atatürk Ortaokulu ortaklı Erasmus+ KA229 “Digital Storytelling” (Dijital Hikaye Anlatımı) projesinin 2 yıldır online yürütülen çalışmalarının yüz yüze ilk toplantısı Portekiz’in São João da Madeira şehrinde gerçekleştirildi.
    Ortak personel eğitimi kapsamındaki toplantıya Arkas Bilim Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Bora Özdemir, proje koordinatörleri Gülay Yavuz ve Sevcan Erol, Görsel Sanatlar öğretmeni Özlem Altın, Psikolojik Danışman Gülhan Gaye Çimşitoğlu katıldılar. Proje ortağı ülkelerden 26 öğretmenin katılımı ve 5 gün süre ile devam eden programda ortak ülkelerin eğitim sistemlerinin ve okullarının tanıtımları yapılarak eğitimde yaratıcı yazma ve senaryo planlama üzerine sunumlar yapıldı.



    Porto şehrinde kültürel ve eğitsel gezilere katılan İzmirli öğretmenler, Portekiz eğitim sistemi ve sanat alanındaki çalışmaları yakından gözlemleme fırsatı elde ettiler. Aveiro şehrinde ise Atlas Okyanusu kenarında dijital hikayeye hazırlık amaçlı hikaye yazımı ile ilgili workshop gerçekleştirdiler.
    São João da Madeira şehir yöneticisi Rodolfo Andrade de Oliveira ve tüm misafirlerin katılımı ile gerçekleştirilen kapanış toplantısında öğretmenlerimiz Cumhuriyet Bayramımızın 99. yılını kutladılar. Türkiye’ye dönüşte Portekiz gözlemlerini Arkas Bilsem öğrenci ve öğretmenleriyle paylaşarak kültürlerarası aktarımı gerçekleştirdiler.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum