Arkas Bilsem Erasmus Projesi ile Hollanda'da

    İzmir Arkas Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Bilişim Teknolojileri öğretmeni Gülay YAVUZ’un koordinatörlüğünde yürütülen Hacettepe Üniversitesi, Portekiz, Romanya, Hollanda, Litvanya ve İtalya ortaklı Erasmus+ KA201 “Emotions and Robotics” (Duygular ve Robotikler) projesinin “Sosyal Duygusal Öğrenmede Robotikler”  konulu ikinci toplantısı 23-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Hollanda’nın Deventer şehrinde gerçekleştirildi.

    Arkas Bilsem Erasmus Projesi ile Hollanda'da
    23 Haziran 2022 - 10:48
    Ortak Personel Eğitimi kapsamındaki eğitime Arkas Bilim Sanat Merkezi Müdürü Erkan ERDİK, proje koordinatörü Gülay YAVUZ, coğrafya öğretmeni Sevcan EROL ve İngilizce öğretmeni Ayşe Gül KULAKSIZ katıldılar. 20 öğretmenin katılımı ve beş gün süre ile devam eden programda sosyal duygusal becerileri desteklemede  robotikler konularında alınan eğitimlerin yanı sıra Hacettepe Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Yasemin KOÇAK USLUEL, Doç. Dr. Gökhan AKÇAPINAR, Dr. Hatice ÇIRALI SARICA ve Gülay YAVUZ tarafından da sunumlar yapıldı. Türkiye’ye dönüşte Hollanda’daki gözlemlerini Arkas Bilsem öğrenci ve öğretmenlerine aktaran ziyaretçi ekip onların gelişimine katkı sağlayarak projelerinin de geliştirilmesini sağladılar.
    Türkiye ve Hollanda etapları tamamlanan projenin üçüncü toplantısı ekim ayında İtalya’da öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilecek. İtalya hareketliliğinin hazırlıkları ise tüm hızıyla devam etmekte. Projenin zengin içeriği sayesinde  öğretmenlerin ve öğrencilerin farklı ülkeleri gözlemlemeleri ve robotik alanında çalışmaları birbirleriyle paylaşmaları ülkemiz eğitim sisteminde değerli katkılar sunmaktadır. Ayrıca geleceğimiz olan gençlerimizin akademik, sosyal ve duygusal gelişim isteklerinin öğretmenlerin ise bitmeyen öğrenme ve gelişme azminin gururunu taşımaya devam etmektedir.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum