• Reklam

Andree Coşkun: "Kütüphane ikinci evim oldu"

Aydınlanma ve demokrasi mücadelesinin sembol isimlerinden, geçtiğimiz yıl Ekim ayında aramızdan ayrılan Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun’un adının sonsuza kadar yaşayacağı kütüphane Cunda (Alibey) Adası’nda hizmete açıldı. Yaşamını Cunda (Alibey) Adası’nda sürdüren rahmetli Bekir Coşkun’un eşi Andree Coşkun, her sabah güne kütüphanede başlıyor, hem Bekir Coşkun’a olan özlemini gideriyor hem kütüphanenin düzenlenmesine ve envanterinin tamamlanmasına yardımcı oluyor.

Andree Coşkun: "Kütüphane ikinci evim oldu"
30 Kasım 2021 - 11:19 - Güncelleme: 30 Kasım 2021 - 12:03
Andree Coşkun, “Bundan böyle yaşamımdaki ikince evim” dediği kütüphanenin açılmasına büyük bir destek veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e Bekir Coşkun’un hayalini gerçekleştirdiği için teşekkür etti.



Bekir Coşkun Kütüphanesi’nin her gün; küçük, büyük çok sayıda kitapsever tarafından ziyaret edildiğini,  raflarda yer alan kitapların ilgiyle okunduğunu anlatan Andree Coşkun,     “Bundan böyle kütüphanede özel günlerde de etkinlikler düzenleyerek Bekir Coşkun’un adının ve bıraktığı eserlerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağım. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Ayvalık Belediyesi ve değerli başkanı Mesut Ergin’i her zaman yanımızda görüyoruz. Sürpriz projelerle gençlere destek vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.



Daha çok insanın okuması, özellikle gençlerin bu kütüphaneden faydalanması için onlara yönelik de projeleri bulunduğunu dile getiren Andree Coşkun, rahmetli Bekir Coşkun’un açılmasını çok istediği kütüphanenin sonsuza kadar yaşatılacağını temenni ettiğini belirterek, “Bekir;  gençler, çocuklar, kadınlar; herkes okusun, düşünsün, sorgulasın isterdi. Okusun ki, Atatürk’ü, laik cumhuriyeti, özgürlüğü anlasın, sindirsin ve daha aydınlık bir ülkede mutlu, özgür yaşasın. Hayatı boyunca yazılarında sade bir dille bunu anlatmaya çalıştı. Tabii ki bunu gerçekleştirmek kolay olmadı. Kütüphaneyi zenginleştiren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Burası hepimizin ve böyle de kalacak” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum