Alaşehir'de tarihi gün! İilk kez Yükseköğretim Kurumları Sınavı yapıldı

    MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, öğrenciler ilk kez Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) kendi ilçelerinde girdi. Sınavın bugün yapılan 1. Oturumu Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) 17 binada, 3 bin 249 aday ter döktü.

    Alaşehir'de tarihi gün! İilk kez Yükseköğretim Kurumları Sınavı yapıldı
    17 Haziran 2023 - 13:16 - Güncelleme: 17 Haziran 2023 - 13:17

    Alaşehirliler ilk kez YKS'yle tanıştı. Manisa'nın 100 bin nüfusu geçen ilçelerinden biri olan Alaşehir'de YKS için başka ilçelere gitmek zorunda kalan adaylar ilk kez  kendi ilçelerinde sınava girdi. TYT'ye 17 binada, yaklaşık 3 bin 249 öğrenci katılırken, sınavda 470 okul yöneticisi ve öğretmen görev aldı.
    Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, her yıl Alaşehir ve Sarıgöllü öğrencilerin Salihli'de sınava girmek zorunda kaldıklarına dikkati çekip, "Sınavların Alaşehir'de de yapılabilmesi için kaymakamlık, sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışmalar yaptık. Çalışmalarımız ilgili kurumlar tarafından olumlu karşılandı. Artık Alaşehir'de de sınavlar yapılmaya başlandı. Lise son sınıf öğrencilerimizin, geleceklerinin belirleneceği önem derecesi çok yüksek olan bir sınav öncesinde artık trafik yoğunluğu, yol stresi gibi etkenler motivasyonları olumsuz yönde etkileyecek. Sınavların Alaşehir'de yapılmasıyla bunun önüne geçilmiş oldu. Ayrıca sınavların Alaşehir'de yapılması ile başta Alaşehirli öğrenciler olmak üzere Sarıgöl, Eşme, Buldan, Kula, Salihli ilçesinin bir kısmında yaşayan öğrencilerimiz de bundan yararlanmış olacak" dedi.
    Velilerden Kadriye Fırtına sınavların Alaşehir'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirip, "Önceki yıllarda Salihli'ye ya da Denizli, Manisa gibi çevre illerdeki merkezlere çocuklarımızı sınava girmeleri için götürüyorduk. Trafik, erken kalkma gibi durumlar bizi yoruyordu. Artık, tüm bu sıkıntılar bitti" dedi.
    Sınava giren öğrencilerden Leyla Külcü de sınavın Alaşehir'de de yapılıyor olmasından memnun olduklarını söyledi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum