• Reklam

Alanında uzman 20 kişiye 4 gün boyunca sanat terapisi eğitimi

MANİSA'nın Salihli ilçesinde, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nün 'Sanat Terapisi Eğitimi' projesi kapsamında aralarında psikolog, sosyolog, psikolojik danışman ve sosyal hizmet uzmanının da bulunduğu 20 personele heykel, resim, müzik ve dans eğitimi verildi.

Alanında uzman 20 kişiye 4 gün boyunca sanat terapisi eğitimi
13 Nisan 2022 - 01:11 - Güncelleme: 13 Nisan 2022 - 01:13

Salihli Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Sanat Terapisi Eğitimi Projesi düzenledi. Proje kapsamında, aralarında psikolog, sosyolog, psikolojik danışman ve sosyal hizmet uzmanının da bulunduğu 20 personele 4 gün süren heykel, resim, müzik ve dans eğitimi verildi. Eğitime katılan personeller, başta hükümlüler olmak üzere dezavantajlı gruplara, denetimli serbestliğe tabi olanlara, öğrencilere ve velilere kendilerini farklı bir yolla ifade etmenin teknikleri hakkında bilgilendirildi. Salihlili seramik sanatçısı Ayşegül Apak'ında katıldığı eğitimin sonunda katılımlar için sertifika töreni düzenlendi. Törene Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık , İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, Salihli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Alim Yavuz, Salihli Denetimli Serbestlik Müdürü Abdullah Yılmaz, Salihli Kaymakamlığı AB Proje Ofisi Sorumlusu Yavuz Erdem ile kursiyerler katıldı.

'SANATLA TERAPİ, İYİLEŞTİRME, TEDAVİ VE MÜDAHALE YOLUDUR'

Eğitimlere katılan Psikolojik Danışman ve Sanatla Terapi Uzmanı Özden Yılmaz Bilgin törendeki konuşmasında, "Bu programa katılanların amacı çalıştıkları ekipteki yararlanıcılara, öğrencilere, velilere, öğretmenlere, mahkumlara, denetimli serbestlikteki hükümlülere farklı bir şekilde kendilerini ifade etme yolu sunmaktı. Bu yol, sanat yolu. Sanatla terapi ile çalıştığımızda kişiler içsel dünyalarında biriktirdiklerini, içe attıklarını, sağlıklı bir şekilde dışarıya çıkarma yolunu bulurlar. Bazı insanların dezavantajlı bir pozisyonda olmalarının nedeni bu sağlıklı yolu bulamamış olmalarıdır. Kendilerini ifade etmek için öfkelerini hayal kırıklıklarını, üzüntülerini ortaya koymak için sağlıksız yollar kullanırlar ve bu nedenle başlarına dertler gelmiştir. Bu nedenle başarısız olmuşlardır ya da bu yüzden ceza almışlardır. Sanatla terapi bir iyileştirme bir tedavi, bir müdahale yoludur. Bir koruma ve önleme yoludur" dedi.

'BİZLERE GÜZEL İPUÇLARI VERDİ'

Salihli'nin Alpaslan İlkokulu'nda Rehber Öğretmen olarak görev yapan Anıl Alkan da sanat terapisi eğitimine katıldığı için çok mutlu olduğunu belirtip, "Burada aldığımız eğitim bizlere çok güzel ipuçları verebilir, çocuklarımıza çok özel bir katkıda bulunabilir. Bu eğitim bizler için ciddi anlamda çok faydalı oldu" dedi.

Salihli Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nde psikolog olarak çalışan Cem Tığrak da "Sanat Terapisi Eğitimi oldukça verimli geçti.  Biz çalıştığımız kurum itibariyle hükümlülerle, dezavantajlı gruplarla, suça sürüklenen çocuklarla iç içeyiz. Almış olduğumuz bu eğitimi de bu alanlardaki kişilerle kullanmak istiyoruz. Bu eğitimde sanatın farklı, kendini ifade edebilmenin farklı olduğunu öğrendik.  Özellikle de dezavantajlı gruplarda kendini ifade edebilmenin ne kadar önemli olduğunun farkındayız" diye konuştu. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum