• Reklam

AK Partili genç, CHP'li kadından özür diledi

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Manisa mitingi sonrası AK Parti seçim standı önünde CHP'li kadına küfredip saldırı girişiminde bulunan AK Partili genç ile saldırıya maruz kalan CHP'li kadın bir araya geldi.

AK Partili genç, CHP'li kadından özür diledi
06 Mayıs 2023 - 21:25
Millet İttifakı’nın 13’üncü cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Manisa’da gerçekleştirdiği büyük miting sonrasında Doğu Caddesi üzerinden yürüyüş yapmak isteyen CHP’liler 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın yanında kurulan AK Parti seçim standının önünden geçerken bir grup AK Partilinin sözlü saldırısına uğramıştı.

CHP’liler arasındaki partili bir kadına AK Partili bir genç tarafından saldırı girişiminde bulunulmasının yer aldığı görüntülerin yayınlanmasının ardından, olay Türkiye’nin gündemine oturmuş ve tepkilere neden olmuştu.

14 Mayıs genel seçimlerine kısa bir süre yaşanan olayın ardından AK Partili gencin Şehzadeler Belediyesi bünyesinde çalışan Sinan Öztürk isimli personel olduğu tespit edilmiş ve hakkında başlatılan soruşturma sebebiyle görevinden uzaklaştırılmıştı.

BALABAN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ
Yaşanan olayın ardından CHP Manisa Milletvekili Adayı Semih Balaban ve CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca konuyla ilgili girişimlerde bulunarak yüzde 50 zihinsel engelli olduğu anlaşılan Sinan Öztürk ile saldırıya uğrayan CHP’li Hediye İçen Hacılar’ı bir araya getirdi. Bir kafede gerçekleştirilen görüşmeye Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir’de katıldı.

Görüşmede aldığı çiçekleri Hediye İçen'e veren Sinan Öztürk elini öperek yaptığı davranıştan dolayı özür diledi.



CHP’Lİ İÇEN: SİNAN'IN KOVULMASINA ÇOK ÜZÜLDÜM
Kılıçdaroğlu’nun mitingi sonrasında gerçekleştirilen yürüyüş sırasında üzücü bir olayın yaşandığını dile getiren CHP’li Hediye İçen Hacılar, olayın ardından bir kişinin görevinden uzaklaştırılmasından dolayı üzüntü yaşadığını ifade etti.

CHP’li Hediye İçen Hacılar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu olayı kapatmak istiyoruz. Sinan kardeşini Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in tekrar işe almasını diliyorum. Gençlerin hakkıyla hayatıyla oynamak hiçbir zaman istemem. Sinan'ın işten çıkarıldığını duyduğumdan beri akşamları uyuyamıyorum gerçekten çok üzüldüm. Gelsin işinin başına dönsün, siyaset başka konu, insanlık başka konu."

CHP'Lİ BALABAN: BİZİM DİLİMİZ SEVGİ DİLİ, KARDEŞLİK DİLİ
CHP Manisa Milletvekili Adayı Semih Balaban olayla ilgili yaptığı açıklamada, siyasetin barış ve kardeşlik temelinde yapılmasına vurgu yaparak kimsenin işi ile ekmeği ile oynamak istemediklerini, siyasetin saygıda kusur edilmeden yapılması gerektiğini söyledi.

CHP’li Balaban'ın yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Geçtiğimiz günlerde yaşanan talihsiz olayın tamamen tatlıya bağlanması için bir girişimde bulunduk. Sinan kardeşimiz bir hata yaptı. Ama ailesi de kendisi de bu hatanın farkında. Bu anlamda özür dileyerek bu işi tatlıya bağlamak istediler. Sinan arkadaşımızın özrünü de affını da büyüklük göstererek kabul eden, bununla birlikte oğlu Bülent İçen ile Hediye ablamız da bir fedakarlığa ve olgunluğa imza atmış oldular. Bizler siyasetin barış ve kardeşlik temelinde yapılmasından yanayız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Bizim dilimiz sevgi dili, dostluk kardeşlik dili. Bizim hiçbir zaman hiç kimsenin işi ile ekmeği ile oynamak gibi bir derdimiz olamaz. Biz sadece yanlışların düzeltilip herkesin hatalarından ders alıp geleceğe daha umutlu ve iyi bakmasından yanayız. Bu olayın tatlıya bağlanması ve sorunların giderilmesi Manisa adına ve Türkiye adına da örnek teşkil etmektedir. Bu şehirde siyaset yaparken birbirimize saygıda kusur etmeden sadece kendi düşüncelerimizi anlatmamız gerekir.”

GÜRTUNCA: SEVGİDEN VE BARIŞTAN YANAYIZ
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise yaptığı açıklamasında sevgiden ve barıştan yana olduklarını ileterek şu ifadelere yer verdi: “Sinan kardeşimiz bir anlık öfke patlaması ile Hediye annesine istemediği sonrasında ise çok pişman olduğu bir davranışta bulunmuş. Bunu da bize belirtti bugün de geldi özür diledi. Hediye ablamız da olgun bir davranışta bulundu. Biz sevgiden ve barıştan yanayız.”

BAŞKAN ÇELİK, HEDİYE İÇEN İLE GÖRÜŞTÜ
Görüşmede yer alan Şehzadeler Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ise yaptığı açıklamalarda Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in konuyla ilgili rahatsızlığını dile getirerek, “Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik yaşanan bu olaydan çok rahatsız oldu ve konuyla ilgili süreci başlattı. Ancak sonrasında Hediye Ablamız ve oğlu Bülent Bey bize ulaştı. Konunun bu noktaya gelmesinden üzüldüklerini dile getirirken Sinan kardeşimiz de ailesi ile birlikte özür dilemek istediklerini dile getirdiler. Bizde ailelerimizi bir araya getirerek örnek bir davranışa tanıklık ettik.”

Buluşma esnasında telefonla Hediye İçen ile görüşen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik konuyla ilgili üzüntülerini dile getirirken gösterdikleri büyüklük için İçen ailesine teşekkür etti. Görüşmede Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik, Hediye İçen'in Sinan Öztürk'ün işe iadesi ile ilgili ricasını da kırmayacağını iletti. (Dokuz8Haber)

YORUMLAR

  • 0 Yorum